Inför kapitel 5

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  Dialetheias 6 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #1056

  Duckwing
  Participant

  Kapitel 5 kommer att handla om Spartans. Spelarkaraktärerna kommer att vara officerare i en legion med uppdrag att försvara en bas och omkringliggande område.

  Till alla som är sugna att spela i det kapitlet: vad har ni för förväntningar på dylikt scenario?

  #1057

  Dialetheias
  Moderator

  Att det är bra … (jag ska fundera på det och återkommer).

  #1058

  Duckwing
  Participant

  Ni behöver inte anstränga er för att komma på något. Jag lovar inte att uppfylla några förväntningar men om inte annat så är det bra att veta i förväg om jag gör er besvikna på något sätt ;)

  #1059

  Dialetheias
  Moderator

  Nej då men jag hade just kommit hem från en spelkväll och utsats för stress från AF (som fortfarande håller i sig :( …). Men nu kan jag kanske ändå ge ett svar.

  En sådan kampanj borde inehålla en del strategiska moment. Inte nödvändigt vis fram med ett spelplan* och flytta gubbar utan mer - officerarna samlas och diskuterar planer. vanligen blir det roligast om man har så pass begränsade resurser att man tvingas prioroitera (men det är inte nödvändigt). Dessa kanske borde delas upp i ett första möte där man ordnar upp rutiner osv. innan några konflitker/problem har börjat för att sedan uppföljas under berättelsens gång när sådana sker och nya beslut bör fattas.

  * En karta över området kan dock vara bra så man kan planera på vilka fronter man ska placera vilka trupper, vart man ska skicka spaningspatruller osv.

  Jag tycker inte det skulle vara nödvändigt med faktiska stridigheter utan hotet om dem skulle kunna räcka. T ex att spannarna man skickar ut kommer in med raporter om ett hot. Ett alternativ skulle kunna vara att stridigheter sker utanför själva berättelsen (t ex man får in raporter om skärmytslingar mellan scouter och fienden men aldrig någon egentlig attack). Självklart kan det även ske stridigheter på stor skala och dessa tre går även att mixa.

  En annan möjlighet är att skapa statistroller på olika nivåer inom armen. De beslutsfattande officerarna är huvudkaraktärer. Men man tar även rollen som t ex mellanofficerarna som måste realisera besluten i praktiken (dessa kan även få order i spel av någon av huvudkaraktärerna som kanske inte berättar allt av flera möjliga anledningar). Här kan man kanske även lägga till en nivå under t ex mekanikerna som kanske inte har resurser nog för att göra vad underofficeraren säger att de ska göra vilket då ger enn interaktion mellan flera aktörer på olika platser i hierarkin.

  Man skulle även kunna lägga in liknande saker som t ex soldater i en spaningspatrull när de finner något extra viktigt osv.

  Allt detta är bara möjligheter som jag tror skulle vara roligt. Men om man ska sammanfatta det så skulle man kunna säga att det jag främst skulle förvänta mig är mycket fokus på de möten som officerarna har och de beslut de fattar. Men det skulle även vara roligt om man fick följa hur besluten realiseras (men det senare är inte nödvändigt, det ger bara två olika sorters berättelser).

  Håll till godo välj och vraka jag blir nog inte besviken oavsätt hur du gör (så till vida du inte försöker se till att jag ska bli det med flit).

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.