Förslag på TV-serier

Home Forums Övrigt Förslag på TV-serier

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by  Lindberg 3 months, 3 weeks ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #1061

  Lindberg
  Moderator

  Hej. Under senaste spelmötet pratade jag lite om att ni gärna fick ge förslag om tv-serier som ni tittar på / har tittat på, eftersom jag har hamnat rejält efter vad gällande dem.

  Så posta gärna namn på de tv-serier ni tittar på, och om ni vill orkar, en kort beskrivning av typ av tv-serie :) (ett ord typ ”deckare” eller ”ockult” räcker, resten kan vi ju kolla upp på imdb :) ).

  #1062

  Så himla svårt att komma på allt på rak hand, men jag skriver i några och kompletterar.

  Castle: Crime of the Week, med värme och humor.
  Criminal Minds: Crime of the Week.
  Continuum: Polis från framtiden hamnar i vår nutid tillsammans med en bunt terrorister. Hon måste anpassa sig här och stoppa de andra.
  Doctor Who: Ser slaviskt. Tidsresor, you know the drill.
  Terra Nova: Ser nu, men den är nedlagd. Jag tror den skulle passa dig Lindberg väl, då det handlar om att resa till ny värld och bygga upp civilisationen igen typ. ;)

  #1063

  Lindberg
  Moderator

  Mmmm. Alltid de jag gillar de lägger ner, typ ;)

  #1064

  Dialetheias
  Moderator

  Hmm… vad har jag tittat på på sistonde (och jag återkommer med vad som ligger på väntelistan :P );

  The Good Wife: Alicia Floric är inte bara mamma, hon har kommit tillbaka till arbetslivet efter 13 år som hemmafru. Hennes man, distriktsåklagaren har dessutom blivit anklagad för att ha haft sex med prostituerade. Och hon måste försöka finna någon form av balans mellan dessa saker. I grund och botten en klasisk ”law and order” serie men med en intresant backstory som pågår bakom ”veckans fall”.

  Suburgatory: Småflippad komedi om en far och en dotter som flyttar till den något knepiga förorten Chatswin. Har get mig många skratt men beror nog helt på vad man gillar för humor.

  Nikita: Nikita är den godhjärtade (:P) lönmörderskan som arbetar för en inte så god black ops organisation. Helt ok storry, lätt tittat.

  Revolution: Klassisk fantasy med ett pådrag av efter katastrofen. Inte det bästa jag sett, men lättittat. (och Robert skulle säga något annat :P )

  Walking Dead: - ya know it.

  New Girl: Komedi. Den lite udda Jessie flytar in i ett loft med tre män som söker en ny rummskompis. Blandat smårolig till fantastiskt rolig emellanåt.

  House of Lies: Ett gäng konsulter försöker lura av storföretagare massa pengar för så lite arbete som möjligt. Helt ok, lätt tittat.

  Shameless (USA): En amerekanst variant av den klasiska britiska serien med samma namn. Handalr om familjen Galhager, white trach och deras liv. Blandat drama och humor - och faktiskt se en amerekansk serie som inte snyggar upp det missären hos den riktiga underklassen. :P

  Arrow: Green arrow (superhjälte) serie. Helt ok för att vara den genren :P

  The Lying Game: Två tvillingar som växt upp separat hittar varandra över nätet. Den ena har plaserats hos en rik ”fin” familj. Den andra har skickats från fosterhem till fosterhem. De bestämmer sig för att träffas och hon som växt upp hos den fina familjen bestämmer sig för att söka efter deras mor och låter sin syster ta hennes plats. Men det visar sig snart bli väldigt komplicerat …

  House of Anubis: Britisk,Belgisk, amerekansk ungdomsserie om studenterna på en internatskola där det pågår mystiska företeelser. Ganska charmig trots att budgeten kanske inte är så stor eller målgruppen är mycket yngre än en själv. :P

  hmm… oui :P

  #1065

  Revolution: Justja! Tack Emil! Postapokalyps där världen plötsligt blev av med all elektricitet. Mänskligheten har fått gått tillbaka till rötterna. Finns en metaplott i bakgrunden också.

  Pretty Little Liars: Fyra tjejer har hemligheter som skapar drama. Serien kretsar kring deras döda gamla vän (som var en riktig bitch) och hur någon utpressar dem om saker rörande den döde.

  666 Park Avenue: Lätt smält nutidsskräckdrama. Ungt par flyttar till storstad, har otrolig tur och får flytta in på lyxigt hotell. Men turen är kanske mer otur då man börjar kolla under ytan.

  Once Upon A Time: Tänk dig att alla sagofigurer (som Snövit t.ex.) var riktiga och hade förvisats till vår värld utan minne, och sedan har en handling som både utspelar sig i vår värld såväl som sagovärlden.

  Supernatural: Sam och Dean jagar monster. Tyvärr är den senaste säsongen svagare än de senaste och känns trött. Nya showrunnern har inte imponerat.

  Fringe: En uppdaterad version av X-Files, typ. Avslutad.

  Go on: Klassisk sitcom. Matthew Perry (Chandler i Vänner) spelar sportkommentator som förlorat sin fru. Han har problem att hantera det och hamnar i en stödgrupp av massa misfits. Hilarity ensues.

  Last Resort: Besättningen på en super ubåt får order att skjuta ett kärnvapen på USA. Då de vägrar, blir de jagade till en ö där de slår sig ned. Avslutad.

  Haven: Baserad på en King-novell, så tänk dig Mystery of the Week-serie. I alla fall i början. Först under andra säsongens senare hälft börjar mytologin framträda. Jag såg säsong tre i ett sträck och kunde inte sluta glo för det var så spännande.

  Revenge: Dramaserie om en kvinna som återvänder till sin barndomshem under falskt namn för att hämnas de oförrätter hon har utsatts för.

  #1156

  Lindberg
  Moderator

  Har nu gått igenom hela Terra Nova. Som du sa Robert, 5/5 möjliga på lindbergtoppen. Synd att de inte fortsatte med serien, fanns ju väldigt mycket att bygga på. Sista avsnittet gav en hel del hooks, men ändock så fanns det vissa delar som gjorde att serien förändrades. Inte helt hundra på det, men skulle varit spännande att se.

  #1157

  Lindberg
  Moderator

  Och tack för alla förslag :) Nu ska jag snart påbörja Revolution :)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.