DUI: Berättelsen

Home Forums Bortom 2007- : De Umbris Idearum DUI: Berättelsen

This topic contains 5 replies, has 1 voice, and was last updated by  Robert Jonsson 4 months, 3 weeks ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #612

  SÄSONG 1: KARMA

  Den första säsongen av De Umbris Idearum består av följande akter:

  AKT 1.1: KARMA

  Karaktärerna besöker den nyöppnade klubben Karma och möter där ett flertal personer, bland annat Emiko Nakajima. Hon verkar även komma karaktärerna till hjälp då de blir attackerade av en helveteshund.

  Dagen efteråt visar det sig att de alla insjuknat i en mystisk sjukdom. Efter att ha funnit en bok som kallades för Den sjuke sonen ledde spåren till botgöring mot Emiko.

  Under nästa fredag deltog man i en fest och just som Emiko skulle förklara vad sjukdomen berodde på så blev en av gästerna, Yoshida Ono, attackerad. Emiko hjälpte honom att försvara sig och ett tumultartat kaos följde, innan ett starkt ljussken svepte över området. Då det lade sig var Emiko borta.

  Tillsammans med Sasha Mitchell och Connor O’Doyle spårade man Emiko till ön Darwin Island, där Sasha verkade talade med den avlidna författaren Daniel Darwin. Man fick också konstiga visioner vid ett stenröse och besökte en förunderlig stuga, innan man kom fram till gruvan där hon offrats av Ritveria. Man hamnade i en konfrontation mot en gargoyle och under striden verkade Emiko återuppstå, liksom Ritveria spårlöst försvinna. Sasha hamnade dessutom i ett apatisk, chocktillstånd.

  Väl i säkerhet förklarade Emiko att hon led av minnesförluster men att hon nu började minnas sitt förflutna. Hon talade också om någonting ondskefullt började vakna, något som kallades för Fagrin.

  AKT 1.2: SANNDDRÖMMAR

  Fortfarande kännande av sviterna från sin sjukdom börjar sakta de acklimatisera sig till sitt ”nya” liv. Samtidigt får deras orden förstärkning - först av Emiko och genom Emiko en ung kvinna vid namn Lilith.

  Det är under första mötet med Lilith som man möter en person som räcker över dem en konstig bok. Dock verkar den senare förvandlas till en fickalmanacka från Heartstone & Winter. Undersökningar om den leder så småningom fram till att den är skyddad av någon sorts glamor. Det är slutligen Bob som knäcker hur glamoren skall fås bort och gör att Jefferson kan börja studera den.

  Under en fredag bevistar man tillsammans med Emiko en utställning rörande den glömde faraonen Thutmose. Man stöter där på Connor O’Doyle som utreder mord som verkar vara knuten till utställningen. Man tar farväl av honom och är på väg till en föreläsning med arkeologen som fann Thutmoses grav.

  Dock stjäls bilen med karaktärerna i och man förs ut i vildmarken till ett möte med Samantha Roarke. Hon är intresserad av deras fickalmanacka och vill köpa den. Karaktärerna avböjer dock och Mrs Roarke tar farväl. På vägen tillbaka plockar karaktärerna upp ett fyllo som är inlindat i papper och han spyr snart ned hela bilen. Det gör att man parkerar i resecentrumet och Emiko går för att ringa efter läkare, limousinebolaget och taxi. Jefferson uppmärksammar ett bråk mellan en hora och en man, vilket får till följd att Bob jagar iväg horan under många personers blickfång.

  Underliga drömmar leder karaktärerna till slut att med Connor O’Doyle göra ett besök till San Sebastian Museum of Natural History. Dock fångas man in av vakterna där och det visar sig att den harmlösa Mr. Appleby besitter kraften som ingen kunde drömma om. Han kommer till slut över fickalmanackan och försvinner från platsen. Vid det laget är Luna illa skadad och tvingas läggas in på San Sebastian Medical Center. Jefferson är föredömet själv och hjälper till att hålla Lunas affär från att få ett avbräck, något som uppfattas av Lunas gamla vänliga grannar.

  Bob i sin tur möter mannen som gav dem fickalmanackan igen som säger att de skulle sålt den, för att sedan lämna platsen. Bob får nöja sig med en liten träff med Lilith som inte riktigt går så bra som han hade hoppats.

  AKT 1.3: LIVSLINJER

  Karaktärerna vaknar upp i ett vägskäl och de besökte tre olika stigar. Den första förde dem till en uråldrig indianby där Jefferson utsätts för ett själsligt överfall. Väl bortifrån byn tar man sig upp för en lång kulle, vilken leder ut till en hiskelig syn: ett stort fält täckt av skelett bredde ut sig framför ett uråldrigt citadell.

  De rörde sig mot det, men snart la karaktärerna märke till att de förföljdes av en stor, mörk gestalt. Jefferson fick en gåva av varelsen: en mörk flamma. Den satte hans hand i brand och gav honom förmågan att kommunicera med varelsen, som berättade att det var Fagrins citadell.

  De vände då om mot den sista platsen. Där mötte de en man och en kvinna som kallade sig för Endyamon och Emalaith. Efter lyssnat på dem ett tag fann karaktärerna det en bra idé att rena Jeffersons nu besudlade inre genom att hugga huvudet av honom.

  När de vaknade var Jefferson död. Luna och Bob fann honom halshuggen i sin lägenhet. Det värsta var dock då den döda Jefferson senare sökte upp dem. Med Emiko som hjälp lyckades man genomskåda den ondskefulla varelse som tagit hans plats istället, men innan man kunde konfrontera honom lyckades han fly ned i marken.

  Problemen slutade inte där för De Umbris Idearum. Deras medlem Lilith fick reda på att en gammal bekant var död. På hans kropp finns en mystisk symbol tatuerad, vilket sällskapeet börjar nysta kring. Undersökningar drar in dem i en mystisk värld av Darwinister och korruptioner.

  Inte nog med att man fann bevis i ett bankfack över borgmästarens korruption med den undre värld, Lilith kom även över en MP3-spelare som verkade underlig. Saker och ting skulle emellertid bli underligare då det visade sig att folk var ute efter den. Mr Stokes, Jamal Bow och Samantha Roarke var några som alla uppsökte upp karaktärerna i jakt på den.

  Det visade sig nämligen att MP3-spelaren lät lyssnaren höra folk som dött och inte funnit frid. Man tog den ut till resecentrumet där Lilith försökte komma i kontakt med sin döda vän. Nu visade sig det leda till att Lilith blev besatt, men som i slutänden fick ett lyckligt avslut då vålnaden lämnat sitt meddelande till eftervärlden.

  Karaktärerna begav sig till bårhuset där man mötte Stanley Hargrove. Med hans hjälp fann de Liliths döda vän som berättade hur han stulit föremålen från sekten Samlarna och skulle sälja den till Samantha Roarke, som han var skyldig pengar.

  För att tjäna ihop pengar till skulden som Mrs Roarke ville inkassera hyrde man ut MP3-spelaren till Jamal Bow, som ledde till en resa till Darwin Island. Men det var Mr Stokes som vann budgivningen, efter att dykt upp i Liliths lägenhet i form av pengar och en trunk med med ett styckat människolik. Lyckligtvis kunde Lilith diskret få bort det tack vare Bob.

  Händelserna avrundades med att de alla begav sig till Luna som hade besök av det monstruösa väsen som bodde i Jefferson Airplane-Costas.

  AKT 1.4: DEN GAMLA GODA TIDEN

  Bob och Lilith begav sig till Luna för att tillsammans komma överens vad man skulle göra med problemet om vad varelsen i Jefferson Costas-Airplanes kropp. Under överläggningarna attackerades Lunas hem av indianer. Luna & Lilith tog skydd, medan Bob stormade ut för att oskadliggöra indianerna. Han gjorde en heroisk insats och lyckades så när fånga en av indianerna levande, men indianen slank honom ur handen då denne förvandlade sig till en korp.

  Karaktärerna blev uppsökta Judah, en av Emikos vänner, som hjälpte dem att rena karaktärernas hem från den besudling som fanns där. Med hjälp av en katolsk ritual ordnade han säkerhet hos dem.

  Dagen efteråt möter de Yoshida Ono. Han var djupt intresserad över att köpa fotografierna på borgmästarens smutsiga affärer som karaktärerna funnit i bankfacket. Målet var för att ändra dealen kring tullimporten för hans företag, Fujikawa Industries. Fördelen med affären var att det, förutom betalningen, skulle kunna ge en god avkastning på aktiemarknaden. Karaktärerna bestämde sig dock för att avvakta.

  Karaktärerna bestämde sig för gräva djupare i mysteriet som Liliths vän lämnade efter sig. Det leder dem till Heaven Affairs i La Alegria. Ett besök som blir ytterst märklig för Luna: Bob verkar mest intresserad av den exotiska dansösen Rosie och hon finner Lilith i vad hon tolkar som ett lesbiskt intermezzo. Till slut möter de mannen som de är där för att träffa: Marv, en gängkille som verkar ha koll på mycket. Han lovar att kolla upp saken åt karaktärerna…

  Indianerna som tidigare attackerade karaktärerna hade symboler målade på sig och genom Professor Valdez hänvisades man till Gates, en gammal indianäldste ute vid Lake Havato-reservatet.

  Innan karaktärerna hinner utforska det närvarar de dock vid föreläsningen Professor Valdez hyrdes in för (och som Bob var främst bidragande till). Professor Valdez lyckas över förväntan och skapar en enorm hype kring ”studiegruppen” (som mellan raderna stämplas som sekten Skaparna). Mängder av okänt folk närvarar vid föreläsningen, men det enda kända ansiktet är Mr. Stokes som betraktar dem från bakgrunden och helt är övertygad om att karaktärerna är ett hot.

  I skuggan av framgången tar sig karaktärerna ut till Lake Havato där de slås av iinsikten att reservatet ligger på samma plats som indianbyn i drömmen. Karaktärerna talar med Gates om symbolerna och han säger att de inte är indianer från reservatet. Symbolerna visar på att de dyrkar Den mörka jägaren. Gates var orolig över det här, då det verkade som om någon försökte väcka de mörka lärorna. Han kunde ge ett namn på en person, Sammy Snakesoul, som blivit förvisad från reservatet efter han försökt locka folk i fördärvet.

  Tillbaka hemma ringer det i Liliths telefon och Marv vill möta dem. Man möter honom vid Bobs lägenhet och kan få reda på följande om auktionen:

  - Den anordnas av Mrs Roarke och genom henne får man reda på fler detaljer.
  - Två tärningar är ett huvudföremålet på auktionen.
  - Auktionsdeltagare sägs vara Den galne fransnosen (dekadedent, blåblodig fransman som njuter av perverta sexuella lekar), Det flammande leendet (kvinna från Brasilien som främst försörjer sig på slavhandel, badar i slavarnas blod som Báthory gjorde) och Kejsaren (från New York, välförsörjd samlare av udda ting).

  Marv besitter också information om Sammy Snakesoul: han håller till nere i en lagerlokal på Harour Way i Port Cameron. Han och flera andra indianer håller till där.

  Man kontaktar sedan Mrs. Roarke och möter henne på den asiatiska restaurangen på Karma. De talar med henne och får tillgång till att delta på auktionen, vilket dock kräver att de skrapar ihop en halvmiljon till dess att auktionen börjar. De får även reda på mer information om darwinisterna som de mött.

  Därefter tar de sig ned till hamnen för att kolla in Sammy Soulsnakes lager. Det hela slutar med att Lilith kidnappas och förs ut till berget Coyote’s Eye för att offras. Bob och Luna hinner ta sig fram i tid och befria Lilith, till priset av Sammy glider över kanten men får tag och håller sig kvar, 500 meter ovanför marken. Bob försöker rädda honom men Sammy försöker ustället slita ned Bob också. Bob lyckas hålla sig kvar och Sammy faller mot sin död.

  Karaktärerna kan pusta ut och återvända hem. En av karaktärerna lägger märke till en gammal asiat som kommer till platsen och verkar ha varit ute efter Sammy, precis som er. Han vänder dock om och försvinner lika spårlöst som han kom dit. Överlevande kan karaktärerna återvända till civilisationen.

  AKT 1.5: I VÄNTAN PÅ AUKTIONEN

  Karaktärerna berättar för Gates att hotet är stoppat. De får en belöning i form av en fjäder och Bob får även en inbjudan till ett senare möte. På vägen hem får Luna ett samtal från Yoshida Ono som vill köpa fotografierna. Han väntar hemma hos henne, vilket gör att frågan om fotografierna aktualiseras.

  En lång diskussion förs innan de till slut bestämmer sig för att sälja fotografierna, mest för att ha råd att komma in på auktionen senare.

  De Umbris Idearum har sin stora öppningsdag för den anstormande folkmassan. Luna, Bob och Lilith tar emot gästerna och alla presenterar sig för varandra. Sällskapet blir dock under samtalen besökta av Mr Stokes som levererar dem ett inte så dolt hot. Bob och Luna lyckas tona ned det hela och lugna folket.

  Den första stora kontroversen inom sällskapet blir var man ska ha sitt nya högkvarteret. Det hålls ett val mellan fyra alternativ, varav två alternativ är mer populära än andra: en liten bondgård väster om staden eller en toppvåning i La Alegría. Med en rösts marginal blir det bondgården som blir De Umbris Idearum nya högkvarter.

  Tiden går och snart startar auktionen. Efter ett initialt bud hade karaktärerna köpt på sig pennan och sett andra föremål gå ut för försäljning. Då man ställdes mot Kejsaren rörande tärningarna, såg man ut att förlora. Man bildade dock en allians med Jamal Bow och tillsammans fick de tärningarna och kunde då gäcka Kejsarens planer.

  AKT 1.5.1: VAL

  Bob beger sig väg på ett besök kring Lake Havato och får möta en mycket annorlunda Emiko i en ”vision quest”.

  AKT 1.6: MA’AT HERU

  (April 2007)

  Tom-Sandy gick med i De Umbris Idearum i april. Han hade hört talas om sällskapet för länge sen av sin favoritbibliotekarie, Jefferson Airplane-Costas. Det var dock först nu som han sett reklambladen som Bob spridit.

  På första mötet visar det sig att Bob är försvunnen. Tydligen har han enligt Derek skrikit om demoner i sömnen och hållit Derek vaken. Mötet fortsätter och Tom-Sandy träffar för första gången John Andrews som genast konfronterar honom. John är inte alls imponerad av Tom-Sandys intellekt, i själva verket hånar han honom. Ernesta meddelar att hon också har bjudit in en ny medlem som kommer in senare.

  Bobs försvinnande oroar Luna som reagerar då demoner förs på tal. Det väcker genast Tom-Sandys nyfikenhet. De genomsöker Bobs rum och finner där spår av sand i sängen, vilket sänder en kall kår längst Lunas rygg då hon minns vad som hänt tidigare. Då de kommer ut möter de en bekant man: Edgar Appleby.

  Edgar förklarar att han kidnappat Bob, men ämnar återbörda denne om de ser till att fem frivilliga utför en ritual för att återbörda en av Osiris kroppsdelar. Efter grubblande vilka som skulle väljas faller lotten på Luna, Lilith, Tom-Sandy, Mercedez Vargas och Jenny Farly. Urvalet sker utifrån Edgars förslag att man finner så olika individer som möjligt.

  De fem deltar i en ritual efter de flesta andra åkt, med Emikos vakande över dem så att inte Edgar gör något dumt medan de är medvetslösa. De vaknar upp på en fjärran plats där de möter underliga egyptier som ställer konstiga frågor och tvingar fram diskussioner. I slutänden leder det fram till att de får inträde i en gammal kammare där artefakten de sökte fanns: Osiris penis. Fortfarande ekar varningen som de fick av de egyptiska personerna om att endast de som är värdiga kommer att kunna ta den.

  Luna är den första som tar tag i lemmen och på armarna slår det upp stora bölder. Luna skriker innan Lilith sliter undan henne, men det är för sent. Hon upplöses och försvinner. Jenny Farly upplöses härnäst och därefter följer Lilith. Tom-Sandy vägrar greppa sina fingrar kring den feta lemmen och det tvingar Mercedez till att ta den. Istället för att möta ett plågsamt öde, omfamnades hon av ett starkt ljussken och i nästa sekund tynade allting bort…

  Karaktärerna får visserligen tillbaka Bob, men man har en känsla av att Edgar och artefakten inte är en bra kombination. När det plötsligt börjar bli allt fler katter i staden börjar karaktärerna ana att Edgar tänker använda artefakten till något ont. Särskilt när man länkar det hela till en märkligt soleruption. Vidare forskning ledde flera karaktärer ut till Meow Ranch där Edgar påbörjat sin ritual.

  En konfrontation sker och det hela slutar med att Mercedez tar artefakten i sina händer och använder den som ett vapen mot Edgar som besegras. Men segern är inte utan ett högt pris: Edgar försvinner i ett ljussken, men så gör även Mercedez. Luna hamnar dessutom i koma.

  AKT 1.7: DE FÖRLORADES GÄSTSPEL

  Sakta vaknar Luna till liv tillsammans med al-Dahaq och Emiko från sin sjukdom. Hon har legat i koma under en veckas tid och stått under al-Dahaqs vård. Hon ger också nyheterna om Applebys död, men hänvisar till de andra. Därefter beger sig hon och Luna till mötet.

  Det är söndag och professor Valdez som håller en föreläsning kring symbolik. Luna träffar de andra och får lite information om vad som hände senast. Under föreläsningen kommer Yumi Sakaki för att kolla in på vad sällskapet sysslar med.

  Efter föreläsningen kliver Tom-Sandy upp och säger att Bob gett honom uppdrag att designa utseende till deras uniform då ”man räddar folk från demoner”. Idén tas inte särskilt väl emot av Oliver Hammond, som är ytterst skeptiskt till det. Sam Burrows är först tveksam till uniformerna, men inser då att det kan bli ett steg för införande av ranker. Då tänder han på idén, men hamnar i en hetsig diskussion med Oliver.

  Bob försöker dock försvara idén, vilket får Oliver att lämna gruppen. Luna kavlar direkt upp armarna och försöker genast att lugna ned alla konflikter, men Bob vänder anklagelser mot John Andrews istället. Jenny Farly slår sig ned vid Tom-Sandy och verkar rätt intresserad av kostymerna. Efter en lång diskussion där olika medlemmarna har fått säga sitt bestäms det att Tom-Sandy ska skissa upp ett nytt förslag utifrån de fyra grundskisserna. Bob har dock tappat en del respekt i Johns ögon och det här är början på konflikterna mellan de två.

  Utanför har professor Valdez haft ett avslöjande samtal med Oliver och avslöjar att De Umbris Idearum är en front för de sanna Skaparna. Luna söker upp Oliver och frågar om han kan spela något under minnesstund för Ms. Vargas under nästa möte.

  Ms. Sakaki säger under ett samtal och att hon är nyinflyttad från Japan. Bob frågar om vad hon sysslar med och det kommer fram att hon är utbytesstudent, men att hon ser sig som konstnär. Bob ber henne att uppdatera De Umbris Idearums loggo. Till slut skiljer sig folket från varandra. Luna ber också professor Valdez att kolla upp namnet Endyamon och Emalaith.

  Efteråt tas Bob, Lilith och Tom-Sandy in på en specialavdelning då det upptäcks att de lider av mängder av könssjukdomar - flera som ska vara utdöda sedan länge. De dyker inte upp på minnesstunden för Mercedez Vargas, men det hålls en fin minnesstund där Oliver spelar ett mycket vackert stycke. Dagarna efteråt får de sjuka återvända hem.

  Ett nytt möte sker och Bob leder dem ut på en vandring i skogen, ut mot en glänta. Innan man når fram dit möter de Lord Elam Pryce, som vill spå Oliver Hammond och Tom-Sandy Denison. Lorden ger dem sina spådomar, innan han sedan lämnar dem åt Bobs övningar.

  Då Farly sedan åkte hem insåg Tom-Sandy plötsligt att de blommor han tidigare fått hemskickade till sig från en hemlig beundrare var från henne. Han hann dock inte säga det innan hon åkt hem.

  Dagarna efteråt kontaktas samtliga karaktärer av Jaime Townsend som arbetar åt Heartstone & Winter som testamentsexekutor för Jenny Farly. Hon har mördats och nu finns de med i testamentet. Alla närvarar, förutom Oliver Hammond. Han söker istället upp Clarke’s Antiquities för att ställa några frågor, men blir hänvisad vidare.

  De andra infinner sig på advokatkontoret och slussas vidare till våning 43, där Ms. Townsend. Farly har testamenterat en summa på 1000 dollar till varje karaktär, förutom Mr. Denison som ärver 10 000 dollar. På frågorna vad som hänt med henne, så får de till svar av Townsend att poliserna inte är särskilt intresserad av fallet. De bör kolla in det själv om de vill ha några svar. Utanför möter de Gail och har en kort konversation med henne och hon lovar att bistå dem med hjälp om hon kan.

  Efteråt ringer Tom-Sandy polisen och vill prata med den som hade utredde fallet, men får kalla handen. Lilith cyklar till Ms. Farlys lägenhet och kollar in hennes villa i West Court.

  Folket somnar in, men vaknar tillsammans i en kall, mörk skitig gränd. De rör sig ur den och kommer in i en sjuksal där det är visst tumult om läkarrockrna (Cancer, Death, Plague och Life står det på skyltarna). Rummet därefter är en lekpark och senare en källare där det finns rostig gammal säng. Till slut kommer man ut i en stor källarlokal där man ser upprättade scener av platsen där de nyss varit i. De hör en liten flickröst som gråtande säger att hon inte vill leka längre…

  Då de är på väg in i ett rum hör de piskorna och flickans skrik. Oliver går mot motsatt håll och får med sig Tom-Sandy, medan Lilith, Bob och Luna fortsätter in i rummet. De ser tre personer i mörka kåpor stå runt en liten flicka. Flickan ligger naken i en liten säng och ryggen är sönderpiskad och blod rinner nedför den. De tre attackerar männen och de upplöses då de attackeras och de svarta kåporna far genom luften.

  Oliver och Tom-Sandy hör flickns gnällande därifrån också. Det får Tom-Sandy att vända, men Olvier fortsätter bestämt fram. Han kommer in i ett rum där han ser en naken liten flicka är fastbunden i stolen och en man i svartkåpa trär en platspåse över flickans huvud. Silvertejp tas fram och då Oliver börjar röra sig framåt kan de höra projektorljud…

  Båda grupperna ser flickans ansikte förvandlas till något demoniskt fyllt med rovdjurslika tänder. Hon skriker:

  16 mm. 16 mm död. Dark Daycare.

  Därefter vaknar de i sina sängar. Luna börjar googla Dark Daycare, men finner inget relevant. Tom-Sandy försöker få fram information från biblioteket och vill tala med Detective Underhill om mordutredningen, men inte utan någon lycka. Däremot ser han en mystiskt tidningsrubrik om Dark Daycare, men då han kollar närmare står det något annat.

  Bob utför en rit i skogen och talar med en korpande. Anden svarar att de väntar på Bob och att dem vet att han varit vid brunnen och att de väntar på honom där. Han erbjuder Bob mer krafter och säger att han redan är märkt av mörkret. Bob blir orolig över det och bestämmer sig för att uppsöka Gates. Han undrar om Gates känner till en koppling mellan kropen och Fagrin, men får ett nekande svar. Gates vet däremot att prärievargen och ormen har kopplats till Den mörka jägaren.

  Oliver däremot sätter sig i sin bil och reser norrut från stan, men förföljs av mystiska nyhetssändningar, vilket får honom att göra ett telefonsamtal och ta hand om vissa saker.

  En ny kväll kommer och de har alla drömmar om 16 mm död och Dark Daycare som återkommande teman. På nästa möte håller man en minnesstund till Jenny Farly och Fader Dominguez ber dem säga några ord i hennes minne då Tom-Sandy kliver upp. Han säger att polisen är lata och skurkar och att man bör kolla upp det här själv. Efteråt kommer Miguel Abaraca fram och visar sig intresserad av att utreda mordet och tillsammans med Luna, Bob, Lilith, Angelita och Roro börjar de att undersöka det hela.

  Luna kollar upp Farlys tro och får reda på att hon är agnostiker och att hon för tillfället finns på bårhuset. Fader Dominguez tar kontakt med bårhuset och pratar med Stanley Hargrove i sällskap med Mr. Denison. De får se Farly kropp sönderskuren och kanske till och med klor! Den fastställda dödsorsaken är blodförlust.

  Av Stanley får de reda att Ms Farly har gett instruktion om att kroppen ska brännas och spridas ut i vattnet, skedd i tysthet, vilket gör fader Dominguez nedslagen. Denison försöker ”muta” till sig en obduktion och Stanley lovar göra det innan hon kremeras.

  Morena får tag i Underhills hemnummer och beger sig direkt till polisstationen. Det verkar som Underhill (ganska stor, mörkhyad och kraftig man med rakat huvud) kände Miguel och de frågar ut honom om fallet. De får reda på att en patrull skickades ut till platsen efter att polisen larmats om skrik. Ett flertal sår hade tillfogats hennes kropp - nästan som om det varit klor - och blod runnit ut. En videokassett fanns i hennes lägenhet, där Farly sa att hon skulle dö, att polisen inte skulle undersöka det, att hon förtjänade död och att resurserna var bättre lagdsa på andra ställen. Under hela inspelningen var hon väldigt lugn på bandet. Både Miguel och Angelita fick se bandet.

  Roro och Lilith begav sig till Farlys villa för att få fram mer information. Under tiden frågar Roro lite mer om varför allt verkar centrerar kring olika platser. Roro försöker finna någon gatflicka som kan sett något, men utan att finna ett spår. De uppsöks av en man som vill sälja klockor, men Lilith hör mannen prata om Dark Daycare. Lilith slås av att hon hört något om det från sitt förflutna… vilket får henne att öppna upp sig inför Roro.

  Alla samlas och går igenom vad de funnit. En smärre konflikt uppstår mellan Roro och Miguel, då Roro retar upp denne genom att tala lite nedlåtande till honom. Spekulationer gjordes kring varför hon ville dö - om hon nu ville dö. Miguel, som var den drivande, sa att man måste ta reda på med om vad som skett med Farly för att förstå vad som lett fram till döden.

  När Angelita får höra talas om Dark Daycare så är det bekant för henne: det är ett underground märke för folk sysslar med barnpornografi. Angelita säger att det då är klart och tydligt varför Farly i så fall vill försvinna utan att bli ihågkommen - om hon blivit utsatt för det här. Hon säger att lämpligtvis att någon inom prostitution har bäst möjlighet att finna det. Lilith skruvar olustigt på sig, vilket gör att Roro erbjuder henne viss trygghet. I alla fall tills han får ett telefonsamtal och får honom att lämna övriga åt sig själv.

  I slutänden så fortsätter undersökningarna och snart har de två spår - Eddie Cross (kameraman involverad i Dark Daycare) och Andrew Simmons (ägaren som nu hänger på nattklubben Human Bondage). Gruppen bestämmer sig för att handla på ledtrådarna.

  Tom-Sandy, Angelito och Fader Dominguez bestämmer sig för att söka upp Cross. Miguel, Lilith, Luna och Bob uppsöker istället nattklubben Human Bondage (tack vare Lunas vän) för att finna Andrew Simmons. Tillsammans får de fram en del ledtrådar, men den värdefullaste visar sig komma från Sandy Denemore, som är en av Liliths bekanta. Hon säger att Andrew ligger bakom Dark Daycare och att hon är rädd för dem. Hon ger dem dock ett tips om ett båthus nere i Port Cameron där de har sitt kontor. Fast karaktärernas sökande har sitt pris: Abigail mördas nämligen i sitt hem.

  En konfrontation sker och karaktärerna lyckas i slutänden stoppa Dark Daycare från att existera. Men minnet av deras vän Jenny Farly är ändå besudlad, för de får reda på att hon varit inblandad i den och att hon fick sina pengar därifrån. Den enda trösten är att hon verkade känna ånger för sina handlingar.

  #613

  SÄSONG 2: SKRÄCKENS TRE ANSIKTEN

  Den andra säsongen av De Umbris Idearum består av följande akter:

  AKT 2.1: NEKROFOBI

  Karaktärerna tvingas hantera Abigails bortgång då hennes lik försvinner spårlöst från Marquette Memorial. Deras undersökningar leder dem till Mama Marie-Melisande Laguerre som sköter om den ockulta affären Nattört. Det verkar som om de som har stulit Gails kropp har ett ockult syfte för den.

  Under sökandet så tas Bob, Arsenio och Tom-Sandy in på polisstationen, medan Lilith klarar sig undan. Tom-Sandy, som tidigare kallat polisen för korrumperad, får känna polisens missnöje. Samtidigt har Bob kommit Arsenio väldigt nära och ett uttalande om Arsenios storhet får Emiko att bli redigt förbannad, vilket skapar en dålig stämning under ett kortare tag. Bob lyckas även att trappa upp konflikten med John.

  Efterforskningarna framåt och man får fram en adress till en villa i Greensprings. Där konfronterar man en liten sekt från Heartstone & Winter som kallar sig för Nekrofagerna. Bob sluter en allians med dem, för att sedan utse John till en diplomat mellan grupperna och återkomma med information då han fått någon. I slutänden lyckas Nekrofagerna återföra den chockade Abigail tillbaka till liv…

  AKT 2.2: TRÄSKFEBER

  Olivia Clark, Miguel Abarca och Fader Lazzaro beger sig iväg för att besöka grannstaden La Vieja, men möter den unga Dania Cruz på vägen. De försöker att hjälpa henne med bilen, men lyckas inte. De lovar att skjutsa hem henne och de dras då in i jakten efter hennes dödssjuka mor som verkar spårlöst försvunnen.

  Det leder dem ut i träsket där en hel del incidenter sker innan de slutligen finner henne. Innan de kan föra tillbaka henne konfronteras de med Danias arbetsgivare som vill ha tillbaka ett botemedel som hon just givit till modern. En kompromiss nås och det slutar med att alla verkar lyckliga. De tre Umbris Idearum-medlemmarna bestämmer sig för att återvända hem istället för att fortsätta sin färd då klockan nu blivit sen.

  AKT 2.3: SKRÄCKENS TRE ANSIKTEN


  [TBC.]

  AKT 2.4: GENOM VÅTT OCH TORRT

  Under söndagen höll Professor Valdez en föreläsning om darwinismen och sällskapet fick också ett fint besök, nämligen en ung man som presenterade sig för Nate Traveller. Det som kanske var mest skrämmande var Olivia och Fader Lazzaro sett honom död ute i träsket.

  Gruppen fick även se ett ljussken borta i skogen. De gick iväg mot ljuset och fann där en avskild glänta fylld av Leper Lilies. Det fanns också någon vag form av närvaro där…

  Senare fick Bob ett telefonsamtal från sin vän Rosie från Heaven’s Affair. Hon var på sjukhus och hade blivit misshandlad av sin pojkvän Dutch. Bob tog beskyddande hand om henne.

  Morgonen efteråt kallades Angelita till en brottsplats där en man traumatiserat en polis och dödat en annan. Det visar sig att mannen är en klient åt Abigail och det blir hennes första uppgift tillbaka på jobbet att ta hand om fallet. Mannen, Mr. Everlife, visar sig vara den Dutch som misshandlade Rosie, vilket får Abigail att förhöra Rosie om fallet - och skapa lite interna konflikter i sällskapet.

  Samtidigt har Fader Lazzaro en mycket skrämmande upplevelse ute på fängelseön tillsammans med två fångar och Lilith får ett obehagligt brev som gör att även hon tar sig ut till De Umbris Idearums stuga. Luna utsätts för en intervention från Carmencita Quintana och Ernesta Porras som vill rädda henne från den hemska våldssekten som de fått uppfattningen att De Umbris Idearum är.

  Ute vid stugan så utför Bob en stor ritual med sällskapet för att försöka binda den ondskefulla ande som uppenbarat sig ute i skogen. Ritualen verkar inte lyckas och närvaron förblir kvar där till Bobs förtret.

  AKT 2.5: EN SKUGGA AV SITT FORNA JAG

  Luna har en underlig dröm där hennes hus besöks av en man, som hon senare får veta heter Dutch Everlife, som säger sig känna Luna. Luna kör dock ut mannen ur huset, för att sedan vakna nästa dag.

  Livet pågår som vanligt för Luna, Bob och Lilith då de alla upplever ytterligare en framtidsvision där de får möta mannen igen. Nu får de veta att mannen, Dutch, egentligen är Jefferson Airplane-Costas och att han ger karaktärerna en insikt till sanningen. Att Bob börjat dyrka demoner och att Luna nu ensamt måste axla rollen som ledare - tills de finner den återfödda frälsaren på väckelsemötet.

  Efter upplevelsen verkar Lunas kunder finna henne förskräcklig på något sätt, trots att Luna själv inte finner något märkligt med henne. Det är först då Bob kommer dit och ser att hon saknar sin skugga som saker och ting läggs ihop. På torsdagsmötet diskuterar några i De Umbris Idearum det. Professor Valdez säger att hon måste förenas med skuggorna för att inte bli galen medan John Andrews menar att det kommer att göra henne ond.

  Då Luna tar sig hem finner hon sig mitt i en ”intervention” med Carmencita Quintana och Ernesta Porras som har kallat dit en exorcist. Först spelar Luna med men snart blir hon upprörd och båda sidorna ringer polisen som kommer dit och får reda ut läget.

  När lugnet lägger sig över hela kan Luna till slut somna. I drömmen får hon tillbaka sin skugga av Dutch och det sväljer henne helt. Bob och Lilith, som haft samma dröm, vaknar upp och tar sig oroligt till Lunas hem, men blir upptäckt av Ernesta Porras som vakar vid fönstret med kikaren.

  Det hela slutar med ett inbrott och överfall på den gamla tanten, vilket leder till att polisen under fredagen griper både Bob och Lilith, dagen innan det stundande väckelsemötet. Luna då? Inget spår finns kvar av henne…

  AKT 2.6: DÅ DÖD BLIR LIV OCH LIV BLIR DÖD

  Väckelsemötet… TBC.

  #614

  SÄSONG 3: FAMILJEN

  Den tredje säsongen av De umbris idearum består av följande akter:

  AKT 3.1: AFFÄRER

  (Maj, 2008)

  Tom-Sandy Dension hamnar i fokus under vad som verkar en helt vanlig arbetsdag, då Yumi Sakaki flyttar in i hans hus. Efter att plågats av Carlton Ellison och hans rasistiska tillmälen om Yumis inflytt kunde Tom-Sandy avrunda dagen tillsammans med sina katter. Han vaknade dock upp av brandlarmet tjöt och när han tog sig ut i den rökfyllda korridoren såg han ett monster (som John senare menade på var en rökdykare). Tom-Sandy flydde in och samlade två av sina tre katter, då han hörde den sista trampas ihjäl i sovrummet. Förkrossade försökte Tom-Sandy i alla fall rädda de två sista och släppte ut dem, då någon övermannade honom bakifrån.

  När Tom-Sandy vaknar upp är det i källaren tillsammans med Yumi och Carlton. Han blir senare misshandlad av en av gisslantagarna samtidigt som en annan filmar dem. Det kommer visa sig att allt är ett försök att tvinga George Denison, Tom-Sandys farbror, att sälja sina hyreshus.

  De lämnas ifred och släpps efter att George skrivit på avtalet. Efter mycket om och men tas Tom-Sandy till sjukhuset av Angelita som han ringt och väckt. På sjukhuset så dyker George upp och säger åt sin brorson att inte berätta någonting om vad som försiggår. Tom-Sandy håller därför igen rätt mycket i förhören med Detective Amaya Torres. Desto mer talför blev han då föräldrarna kom på besök. Deras högljudda diskussioner gjorde att patienten bredvid, Michael Voorhees, hörde allt och det satte fart på hans egna idéer.Det hela slutade med att Sharmen, Tom-Sandys mor fick eskorteras bort tillsammans med sin make för att allt skulle bli lugnt.

  Tom-Sandy bad De Umbris Idearum om hjälp och fick genom information som både Abigail och Olivia bidrog med, insikt om att George verkade sålt alla sina hyreshus till Colton Inc. - en fasad för antingen Wylder eller Roarke enligt Voorhees. Colton Inc. hade sedan sålt det vidare till ett billigt pris åt Edward Clarke, Olivias far. Genom att spela på faderns känslor lyckades Olivia få kontroll över huset där Tom-Sandy levde. Hon har nu året på sig att få det att gå vinst enligt den tariff som fadern satt upp.

  Det visade sig också att den döda katten, Max, i själva verket var vid liv - vilket skapade visst kaos. Det upptäcktes av Tom-Sandy när föräldrarna besökte honom och efter att Jessica Paige dykt upp och sökt Bob, varnade hon honom att katten var besudlad. Inte bara det, hon kände ondskan från platsen där Sharmen tidigare sett Luna stå och titta in. Tom-Sandy var orolig att Max skulle göra illa de andra katterna och skickade den hem med sina föräldrar.

  Efter att besökt Bob i fängelset blev han dock orolig för att katten kunde vara en fara för familjen och ville spärra in den ute på gården. Det fick hela familjen att bege sig ut dit och mötet blev något chockerande för familjen då de mötte: den skrämmande Roro, den nedgångna John (som fått sin flickvän mördad), ”hippien” Derek, den deprimerade Lucky (not so lucky anymore…) och strippan Rosie (som saknade Bob). Föräldrarna var inte överdrivet glad över sällskapet som Tom-Sandy hade, särskilt inte modern.

  Obesvarade frågor:
  - Vilka utpressade George att sälja hyreshusen och varför såldes de till Edward Clarke?
  - Varför finns det så många dubbelgångare? (Jessica hade en som hade hennes dotter.)
  - Varför övervakade Luna Tom-Sandys hem?
  - Hur kom det sig att Max levde igen?

  AKT 3.2: NÖJEN

  (Juni, 2008)

  Lilith släpptes ut i fängelset och där väntade hennes vänner Sandy och Rosie på henne. Tillsammans åkte de tillbaka till San Sebastian för att se till att hon inte tänkte på den hemska tiden i fängelset. Först stannade de till på restaurangen Carmines där de åt god mat. Lilith blev också medveten om hur en man (Darian) hårdhänt drog iväg en kvinna (Finola) från restaurangen och när de följde efter henne ut såg de mannenstå ochvaka damtoaletten och vägrade släppa ut dem. Snart kom en annan kvinna (Alexis) ut och lämnade platsen med mannen, medan Sandy gick in och försökte tala med kvinnan som dragits ut ur restaurangen men hon verkadee ignorera vad som just hänt och skyndade därifrån istället.

  Nästa stopp på Liliths nöjesresa var Blue Lake. Där mötte Lilith en bartender (Jaspar) som hon inte kunde placera, men som hon ville minnas var från något sammanhang med De Umbris Idearum. Sedan mötte hon en man (Justin) som först verkade stöta på henne och sedan frågade henne om hon sett en mörkhyad man med en ung flicka.

  När festen dog ut och de drog till nästa klubb såg Lilith Stokes. Hon blev orolig eftersom Stokes verkade följa efter henne. De tog skydd på en klubb där en man, Ramon Araya, hälsade på Lilith och gav henne ett brev. Det visade sig vara ett utpressningsbrev där hon skulle supa Rosie full på nattklubben La Mujer Muerta. Lilith berättade dock om utpressningsförsöket och de bestämde sig för att skaffa en pistol. De ringde upp Lucky och när han började avråda dem slutade det med att de ringde till Roro som dök upp som förstärkning tillsammans med Arsenio och Felipe till klubben.

  Efter att Sandy fått i sig den drogade drinken istället för Rosie dök Ramon upp och berättade att han visste om att Lilith kallat dit förstärkning - inklusive Miguel Abarca som var där av en slump! Hon fick ett ultimatum nu: döda Rosie innan Bob kommer ur fängelset. Den kvällen var inte en av Liliths bästa. Vad som börjat som en bra dag (att komma ut ur fängelset) slutade hemskt - och allt var hennes fel…

  Med sanningen framme började diskussionerna i De Umbris Idearum komma fram och man drog slutsatsen att skälet till utpressningen var inte ett personligt angrepp på varken Lilith eller Rosie. Det var en direkt attack på organisationen. Någon försökte spräcka deras gruppkänsla men frågan var vem och vad man skulle göra åt det?

  När Lilith cyklade hem en kväll la hon märke till hur Jessicas dubbelgångare med flickan Mary smet in på det sjaskiga Star Hotel, efter att ha undvikit att gå i skuggorna. Lilith ringde till Tom-Sandy som efter viss förvirring sa att han skulle komma dit och ringde upp Jessica och av misstag råkade säga fel hotell till henne. Själv tog han sig dit och med Lilith smög de in och förbi hotellvärden som sov i receptionen.

  Efter att Lilith kollat i liggaren fann de att ”Joy Michaels” bodde i en av lägenheterna. De tog sig dit upp och knackade på, vilket ledde till att Joy slet upp dörren och sköt den flyende Lilith i ryggen. Joy försvann från platsen, vilket inte de två personerna gjorde. De blev nämligen hindrade av hotellvärden tills polisen kunde komma till platsen. Lilith fördes till sjukhus för operation, medan Tom-Sandy fick sitta i häktet. Under den här tiden fick han prata med en psykolog som han öppnade sitt hjärta för. Föga anade han att bandet sedan skulle hamna i Detective Torres händer.

  De Umbris Idearum höll sina möten och diskuterade saker och ting, men alla väntade egentligen på att Tom-Sandy skulle återvända. När han var tillbaka berättade han om händelserna och att han fått besök av Jessica som tydligen inte var särskilt glad att Tom-Sandy och Lilith fått dubbelgångaren att fly. Tom-Sandy var fastbesluten om att återförena Jessica med sin dotter.

  Tack vare Emikos kontakt Connor fick man också veta att den som låg bakom utpressningen var sekten Kurobara, de som tjänade Fagrin.

  Gruppen bestämde sig för att börja kartlägga sina fiender och just som mötet var på väg att avrundas hördes en smäll i ladugårdsvägen. Utanför låg Arsenio, kraftigt nedkyld på samma sätt som Felipe funnit en polis tidigare i samband med gripandet av Dutch Everlife. Lyckligtvis kunde man återställa hans hälsa, men De Umbris Idearum lämnade med en varning: se dig omkring var du än rör dig!

  Obesvarade frågor:
  - Vad skedde på damtoan på Carmines?
  - Vem var bartendern?
  - Vad sysslar Stokes med? Vad gjorde han i gränden? Och hos Wylder?
  - Varför ville Detective Torres ta bandinspelningen från psyokologens samtal med Tom-Sandy?

  AKT 3.3: EN FÖRSVUNNEN DOTTER

  (Juni, 2008)

  Dahlia må vara en ny medlem, men hennes ord vägde tungt då hon sökte upp Bob i fängelset. De diskuterade om det kommande kriget och Bob tyckte efter några vägledande råd om att det var dags att omstrukturera De Umbris Idearum för att få en mer effektivt ledarorganisation mot Kurobara. Dahlia tog med sig hans bestämmelser och under nästa möte utformade man en ny hiearki inom sällskapet med Bob högst upp, som en general i ett krig, och med fyra understående enheter under honom.

  Lilith, Dahlia och Angelita hade även en märklig dröm om hur en ung flicka, Tess Foster, var fängslad i en cell där luften höll på att ta slut. Man fick även intryck av att fler sökte efter flickan då det var andra personer i drömmen (Alexia och Darius). Dahlia fick en hemsk vibb från dem och var övertygade om att de inte var snälla människor. Lilith hade dessutom sett dem på restaurangen då hon blev frisläppt.

  När de vaknade bestämde de sig för att försöka finna flickan. De fick veta att modern låg i koma efter att en eldsvåda skett i lägenheten samma natt som Tess försvann. Under sin utredning blev de medvetna om att en grupp Zero Tolerance-agenter också letade efter flickan. Man gjorde en allians med dem eftersom de båda ville rädda flickan innan de hemska människorna.

  I slutänden fann de platsen där Tess hållits fånge, men då hade hon redan blivit funnen av den andra gruppen. Man fick ett tips om att de befann sig på motellet Nimfar del Mar på väg ut ur San Sebastians östra delar. Karaktärerna tog sig dit och in på motellrummet och såg flickan bunden vid en stol. De rörde sig in och först då den magiska kraften aktiverades insåg Dahlia att de gått i en fälla. Omvärlden bleknade snabbt bort omkring dem.

  Obesvarade frågor:
  - Vad kommer Tom-Sandy att säga om den nya hiearkin? Var hittar han sin plats?
  - Varför är Tess Foster så viktig för Alexia och Darius? Vilka är de egentligen?

  AKT 3.3.1: METAMORFOSISKA VAL

  Senare vaknade de alla upp på golvet i ett tomt rum. Tess var borta och hur man än letade fann karaktärerna inte några som helst spår av Tess eller kidnapparna. I Dahlias sinne fanns dock mystiska minnesfragment om en liten by som kallades för Bremsvik…

  Obesvarade frågor:
  - Var tog Tess vägen?

  AKT 3.4: VEM KAN MAN TRO PÅ?

  (Juni, 2008)

  Konsten att vara död: Morgonstund har guld i mun sägs det, men så var inte fallet för Abigail. Hon had haft problem att sova och hade stickningar i handen, så när det var dags att sticka upp kändes allt mest hemskt jobbigt. Inte blev det bättre när hon försökte äta: maten smakade hemskt illa.

  Tillståndet blev bara värre. Läkarna verkade inte heller kunna komma med förklaring på det. Det enda gången hon kände att blev lite bättre var då hon åt rått kött, något som äcklade Abigail rejält.

  Efter att avfärdat den traditionella läkarvetenskapen, vände hon sig till John för hjälp. Efter att ha talat med nekrokraterna gav John henne oroväckande nyheter: det är en bieffekt av ritualen. Försök fortsätta äta rått kött och se om det blir bättre…

  På jobbfronten verkar dock allt se lite bättre ut, eftersom hon ska närvara tillsammans med en viktig klient under kommande kväll…

  Edvina Past: Lilith fick ett telefonsamtal från Edvina Past som bad henne dyka upp på hennes kontor. Där tackade Edvina för all hjälp och sa att om Lilith verkligen ville lära sig mer om drömmagi kunde det att gå att ordna. Lilith visade sig villig och lät Edvina tatuera in ett solöga på hennes vänstra armen. Genom den skulle Edvina kunna ta sig in i Liliths drömmar.

  Roros äventyr: Roro blev kontaktad av en gammal vän som behövde hjälp att trasha någons lägenhet. Roro ville dock undvika att falla tillbaka till det livet, så han hänvisade sin kompis vidare.

  Roro trampade dessutom ihjäl katten Max, men vet inte om att dne lever och frodas hos Paloma.
  Max: Tom-Sandys katt Max fortsätter att oroa folk. Katten smet från Tom-Sandys hem och tog sig till Fader Lazzaros hem. Lyckligtvis kunde Tom-Sandy hämta upp katten, men efter att den smet en andra gång hem till Faustos hem blev det dags att ta katten ut till gården. Detta trots att katten verkade ha kärat ned sig helt i Faustos dotter, Paloma. Lyckligtvis, för Paloma, tog sig katten tillbaka och myser nu hos sin nya matte.

  Dubbelgångaren: Arsenio råkade la märke till Joy nere i hamnen och förmedlade informationen var hon bodde till Tom-Sandy. Den här gången lämnade han över informationen till henne utan problem.

  Föga anade någon att Dahlias ritual att hela Faustos dotter Paloma hade fört tillbaka sjukdomen till Jessicas/Joys dotter Mary. Det gjorde att Joy inte kunde fly med dottern när Jessica kom. Istället blev det hennes tur att fly.

  Efter viss jakt efter Tom-Sandy fann hon honom ute på gården och tog honom som gisslan. Hon var fly förbannad och sa att han just lämnat över hennes dotter till ett demoniskt monster. Dahlia kunde dock tack vare sin magi ta sig fram och avväpna Joy. Efter vissa samtal lämnades vapnet tillbaka. Tom-Sandy hade dock ringt hit Jessica åt Joy, efter vissa hot och påtryckningar.

  Vid det här tillfället rörde sig flera personer omkring i trakten. Dels en ung pojke (Ralph Meeks) med okänd agenda, dels en man (Marius LaPointe) som var intresserad av Dahlia. Lilith fann dock den sistnämnde och jagade iväg honom från området.

  Ralph däremot stannade Jessica på väg in till gården och varnade henne. Det fick Dahlia, Joy, Tom-Sandy och Lilith slänga sig i bilen för att jag efter. De både bilarna åkte förbi Marius och denne hakade på i jakten. Till slut började Jessica och Joy skjuta på varandra. Joy träffade bilen framför och fick den spinna runt och i en våldsam krasch att landa på vägen. Jessica fick in i ett skott i Dahlias motor och lågor slog upp så den var på väg att explodera. Joy slungade sig ut bilen och Dahlia teleporterade sig ur den. Bilen hade dock börjat bromsa, så Marius bestämde sig för att ge dem en extra puff in i bilvraket framför en. Endast Lilith och Tom-Sandy fanns i bilen och skadade tog de sig ut, innan bilarna exploderade - samtidigt som den tredje bilen åkte därifrån.

  Lilith var kraftigt skadad, men tack vare gemensamma ansträngningar kunde man ta henne tillbaka till gården. Med sin läkande magi kunde dock Dahlia rädda Liliths liv från att fyllas av tragedi. Angelita begav sig iväg till olycksplatsen för att se vad hon kunde göra för att skydda Dahlia från att dras in i en brottutredning (då hennes bild var en av de som var inblandade i olyckan).

  Obesvarade frågor:
  - Vad innebär mötet för Abigail? Vad väntar henne på mötet med Alicia Walden och klienten?
  - Varför lever Max, hur tar han sig till hemmen och varför gillar han Paloma?
  - Varför söker en man (Marius) efter Dahlia?
  - Vad gjorde pojken (Ralph) ute vid De umbris idearum? Följde han bara efter dem då Tom-Sandy försökte skugga honom eller fanns det en djupare tanke bakom dem? Hur känner han Jessica?
  - Hur ser Liliths framtid ut, nu när hon blivit märkt med ett solöga?

  AKT 3.4.1: METAMORFOS

  (Juni, 2008)

  Lilith fick en varning av Kurobara efter att rotat i saker som hon borde låta bli då, när hon fann en svart ros i sin grannes lägenhet. Samma natt hade hon en dröm som utspelar sig i den svenska byn Bremsvik tillsammans med bland annat en tidigare bekant: Faith-agenten Connor O’Doyle. Hon fick även viss hjälp och skolning i drömmarna av Edvina Past.

  AKT 3.5: FRAMTIDA BEKYMMER

  (Juni, 2008)

  Olivia våndas med sitt nya företag Haven’s House Incorporated. Hon måste få huset där Tom-Sandy Denison arbetar som vaktmästare lönsamt och drabbas där smärtgränser i hyreshöjningar. Hon väljer i slutänden att höja hyran lite, vilket gör flera hyresgäster småfrustrerade men kan ge det nödvändiga tillskottet i kassan i slutet av året.

  Ett par från De Umbris Idearum har en dröm om framtiden och det krig som Bob har talat om. Där möter man Professor Doguhseed, en gammal bekant till Mr Airplane. De mötte folk där i framtiden som verkade bekämpa Fagrin. Det verkade också som om De Umbris Idearum nuvarande högkvarter var placerat utanför krigszonen så efter drömmen var över så fick Olivia och Abigail i uppgift att finna en lämplig bas i La Alegría. Professor Doguhseed träffade Amy Carpenter och diskuterade även tidsresor.

  Med nya insikter om kommande händelser började folket att smida nya planer inför torsdagsmötet.

  Obesvarade frågor:
  - Kommer De Umbris Idearum-medlemmen Yumi Sakaki ha råd att bo kvar där?
  - Professor Doughseed har fått en rudimentär kunskap om tidsresor från Amy Carpenter och han kommer under kommande månader försöka verifiera det med kvantfysiker. Stämmer det hon säger?
  - Hur kommer Olivias företagsstrategi slå ut?

  Inför torsdag-mötet:
  - Kommer Lilith berätta om drömmarna för Aska?
  - Professor Doughseed kommer besöka mötet. Blir han medlem?
  - Abigail och Olivia presenterar lämpliga nya högkvarter. (Not. till Emil: Du får utforma två olika möjliga alternativ som ni har möjlighet att hyra. Hur ser dem ut och vad kan man utveckla dem till?)

  AKT 3.6:

  (XX, 2008)

  TBA.

  #615

  SÄSONG 4: HÄMNDEN

  AKT 4.1: FORTRESS
  The wall inside, he built to defend himself.
  He needs to hide, to keep independency.
  The race is on, it can’t be won.
  A fortress in you head
  one step among the dead.
  Security for fear,
  a fortress, caging in
  for what you’re here.
  The pain inside, disappoinments everyday.
  To keep his pride he can’t find a better way
  (than) to lock his mind, though he’ll lose life.

  - Rage, Fortress.

  Synopsis

  De umbris idearum har slagit sig ned i sitt nya högkvarter och deras ledare Bob har återvänt från vistelsen i fängelset. Det är en tid för återuppbyggnad och karaktärerna kommer få chansen att ta de första stegen att båda värva medlemmar och bygga nya allianser.

  Samtidigt har Lilith en märklig dröm som ter sig allt mer fängslande ju längre den fortgår…

  Summering

  Allt började då De umbris idearum samlades för att diskutera om hur man kan expandera sitt sällskap och vad man bör ha i åtanke för att göra det. Det var folket in om DUI:s sociala gren som förde diskussionerna, men de tog även in Lucky för konsultation då man insåg att mer information om gängen i trakten behövs. En del idéer bollas runt, men det beslutas att Lucky och Roro ska kolla upp gängläget innan man sätter någon av planerna i spel.

  Samtidigt anländer en möjlig ny medlem, Diana Foster, som tas väl hand om av Angelita och Fader Lazzaro. Medan hon presenteras till medlemmarna, anländer Lilith till platsen. Hon slår sig ned hos Felipe och pratar en del med honom, och är ett starkt stöd till honom efter en hård dag på jobbet.

  Efter att Diana sagt farväl fortsätter folk att umgås, för att plötsligt finna sig själva utan minne av den senaste minutrarna. Angelita har dragit sin pistol och siktar mot ingenting, Arsenio & Roro medvetslösa, Lilith står med dragen Butterfly upptryckt mot väggen, Felipé är medvetslös med armen i en onaturlig ställning, Emiko står i beredd försvarsställning, Bob ligger över fikabordet med huvudet nedslagen bland bullarna, Professor Doughseed är hukad bakom stolarna han satt i, Tom-Sandy vaknar upp från medvetslösheten med dunkande huvudvärk. Aska singlar ned i rummet och folket är kraftig chockerade. Enda medlemmen som inte är kvar är Voorhees, då han är försvunnen. John kollar Felipés axel och han vill att de kallar dit ambulans eftersom han inte vill röra axeln med risk för att åsamka honom permanenta skador. De umbris idearum börjar sakta att återhämta sig och Bob frågar John om han vet något som kan framkalla aska, vilket får honom att peka på Emiko. Emiko säger hon kan förgöra fiender av icke-mänskligt slag genom att bränna dem till aska. Bob frågar om hon känner till några andra personer med liknande krafter och hon säger att vistelsen på Darwin Island gjorde henne medveten om Ritveria också hade liknande krafter. Innan man drar sig hem för kvällen, ber dock Professor Doughseed alla (utom Derek som redan gått) att sammanställa vad de minns om minnesförlusten och vad som de la märke till precis i början då de återfick minnet.

  Lilith åker med Felipé till sjukhuset. Riktigt sött av henne. Felipé approves - när han vaknar. Hon tröstar honom då han känner sig betyngd av amnesian.

  Olivia känner sig förföljd då hon tar sig hemåt. Väl innanför dörren verkar känslan att avta, men det hindrar inte Olivia att vidta säkerhetsåtgärd genom att sprida salt vid ingångarna för att förhindra övernaturliga väsen att ta sig in. Plötsligt står hon dock i vardagsrummet, med uppdragen ärm och ett märke likt en brusten liggande åtta. På väg mot köksdisken för att tvätta bort det märker hon en tuschpenna och inser att hon kan ha ritat det själv på armen. Efter att inte fått tag på Bob ringer hon John och diskuterar lite, innan hon skickar en bild på symbolen vidare till Professor Valdez och Professor Doughseed. Doughseed känner igen symbolen på något sätt, men kan inte placera det. Han ringer upp Olivia och förhör sig mer om situationen, innan de tar farväl. Olivia ringer hem till far för att få sova över där, och får nyheten om att allt i hennes gamla rum är nedpackat och magasinerat. Olivia does not approve. Doughseed tog sig tillbaka till lokalen och hämtade några prover, innan han återvände hem för natten.

  Under natten drömmer Lilith om hur hon och hennes två grannar, Erykah och Big T, möts i korridoren utanför. Ett metalliskt slammer har väckt dem alla och de beger sig ned för att undbersöka det. Men i entrén så ser de ut på gatan att det är ljusan dag, men inget folk är ute där. Fast det borde vara natt! Big T kliver ut på gatan, vilket får de andra att följa efter. Det har blåst in sand på gatorna, men Lilith ser till skillnad från de andra att sanden är svart. Väl därute så möter gruppen Mercedez Vargas som lämnar kryptiska svar som upprör Erykah, som till slut skriker “Släck solen!”. Big T försöker lugna henne, men Mercedez knäper med fingrarna och så försvinner solen och ersätta med natt och månen. Erykah blir lycklig och vänder sig om för att gå hem, men blir mindre glad då huset är borta. Ilskan är stor och inte blir det bättre då det inte fungerar att ringa 911.

  Snart hör de en pojkröst sjunga “The Wheels on the Bus Go Round and Round”. Johnny Boy, som är hans namn, cyklar upp till karaktärerna då de kommer dit och presenterar sig som medlem från Skugglegionen som tjänar LUCIFER. Han undrar om Lilith gått efter mötet med hans ledare. Erykah är lite upprörd och då hon provocerar fram ett morrande från Johnny, vilket får henne att skrika att han är ett monster och dunkar till honom med en trädgren. Big T sliter tag i Erykah samtidigt som Johnny och klor och sylvassa tänder växer fram. Han lyckas dock kontrollera sig själv och börjar sjunga och cykla igen.
  Big T vill veta mer om Liliths koppling till Skugglegionen, men Erykah skriker att Lilith ser ut som en jävla Djävulsdyrkare. Big T lugnar henne och manar fram en viss lugn hos båda personerna. Erykah bestämmer sig för att skaffa ett vapen och beger sig iväg för att göra inbrott i en fiskeaffär. Erykah kommer ut med ett leende då hon har full knivar. De hör en vän, kvinnlig röst som säger “Gå direkt till fängelset, utan att passera gå”. Man vänder sig om och ser en blond kvinna, som Erykah skulle kalla för överklasslyna men som Lilith kallar för Luna.

  En ny dag anländer efter drömmen. Tom-Sandy vaknar upp av sina katters trevliga jamande och vill ha mat. Han beger sig ut för att börja arbeta och stöter på flickan Elena Vlasic som s´å många andra dagar spenderar sin dag ute i hallen. Hon berättade att en mankvinna varit och letat efter honom, men att denne skulle återkomma vid lunch. Personen visade sig vara Rat, som ville ha De umbris idearums hjälp att ta hand om problem i dennes djurbutik Pet Zone. Tom-Sandy lovade att ta upp det med De umbris idearum.

  Tillsammans med Bob och Lilith begav de sig till Pet Zone där de blev medvetna om den terrorn som djuren upplevde efter 17.30. En stark doft verkade också komma, vilket fick Bob att åter hänfalla till sitt shamanistiska kunnande. Genom att åkalla sin totem stärkte han sina sinnen och kunde se doftspåret leda bort. Man spårade det ned till hamnen och en källarlokal där. Efter att ringt dit John Andrews tog man sig in och mötte där en mörkhyad man i ett växthus som presenterade sig som Olujimi. Han pratade emellertid inte särskilt bra engelska, men genom hans fru Yewande, som dök upp lite senare, fick man reda på att Rat verkade ägna sig åt att sexuellt utnyttja barn. I utbyte mot att hjälpa DUI, ville hon ha en gentjänst framöver vilket övervägdes och man begav sig dit.

  Först kallades polisen dit och medan man vakade över platsen såg man Tom-Sandys goda granne Carlton Ellison besöka butiken. Polisen anlände då och inifrån hördes en upprörd Carlton, innan han slutligen fick lämna butiken med en brun papperspåse. Den stals dock av Lilith på order från Bob och visade sig innehålla DVD-filmer i stil med “Big Grannies”. Efter att polisen lämnat butiken utan några stora ingrepp, bestämde man sig att konfrontera Rat med att han producerade barnpornografi. Han slog ifrån sig anklagelserna och sa att Yewande och de andra dyrkade Den mörka jägaren. Yewande såg inte det som ett problem och menade att DUI fått fel uppfattning på grund av Kurobara som dyrkat en fel uppfattning av det hela.

  I slutänden, efter vissa hetsiga diskussioner och fysisk kamp, valde De umbris idearum att sätta dit Rat för vad han gjort mot barnen - och därmed, ur Yewandes synpunkt, göra sig skyldiga till att hjälpa henne och hennes “sällskap” framöver.

  AKT 4.2: DEEP IN THE BLACKEST HOLE
  I look into your eyes and see you heart is black.
  Are you afraid of me or why don’t you look back?
  You’re telling me to follow, do it like you’ve said,
  you’ll get me never, never, never…

  - Rage, Deep in the Blackest Hole.

  Synopsis

  Liliths fortsätter djupare in i mardrömmen i drömlandskapet med sina kära grannar. Drömmen vävs till verklighet och De umbris idearum blir ännu en medlem rikare. Samtidigt greppar tragedin allt hårdare tag om sällskapets hjärta. Konsekvenser av beslut från sällskapets tidiga dagar slår hårt mot De umbris idearum.

  Summering

  Brads ankomst till motellet Ninfa del Mar var sen och han tog in där för att ta sig in till sin vän i San Sebastian nästa dag. Till slut gick han till sängs och vaknade senare upp i en cell tillsammans med Lilith, Big T och Erykah. Brad inser snart att de tre verkar bekanta med varandra sedan tidigare och snart hamnar Brad i gräl med den unga, uppkäftiga Erykah. Det visar sig dock att samtliga personer har arresterats av en blond kvinna. Hon säger konstiga saker som att Lilith gjort intrång på hennes territorium och att det här bara var en dröm. Till slut dök det upp en kvinna, Edvina Past, som presenterade sig som en advokat från Heartstone & Winter. Genom hennes skarpa tunga tvingas den blonda fångvaktaren släppa dem fria och de lämnar lägenheten.

  Det är sen natt då Professor Doughseed väcks av ett upprört samtal från Professor Valdez. Han verkar övertygad om att kommit fram till vad symbolen betyder, men innan han hinner avslöja det bryts samtalet. Tillsammans med polisen Angelita beger de sig till lägenheten som de finner har blivit utsatt för ett inbrott. Inga spår av professorn syns heller, utan istället väljer man att ringa polisen. Genom polisundersökningen får man reda på att någon klippt av telefonlinan (enkelt om man vet var man ska klippa den) och att personen troligen känt sin förövare eftersom det inte finns några spår av inbrott. De synbara spåren av striden är troligen “förhör” än regelrätt slagsmål.

  Även Lucky får ett samtal, fast på morgonen, från en gammal gängmedlem som likt Lucky själv nu, mer eller mindre är hederlig. Joseph Magruder säger att han är något stort på spåren och är rädd. Han ber Lucky ta med Roro och hämta honom på motellet Ninfa del Mar.
  Brad som faktiskt bor granne med Joseph, utan att veta det, hör lite senare ett slagsmål att bryta ut där. När dessutom ett råskinn (Roro) och en maffioso (Lucky) anländer till platsen får Brad nog. Han ringer polisen och skvallrar. Tillsammans med ett signalement lämnar han även över bilens registreringsnummer. Lucky och Roro anländer till rummet just då det tystnar. Då de tar sig in finner de inga spår efter några personer, men spår av strid syns och taklampan gungar fortfarande av kalabaliket som rådde. Man ser en vägg fylld av konspirationslika artiklar och anteckningar. Man fotograferar det mest och tar med sig lite bevis från platsen, innan man flyr.

  Efter att sett till att polisen fått all information de behöver beger sig Brad in mot staden för att träffa sin vän Felipé. Förvånad blir han dock då dörren öppnas av en nyduschad Lilith, samma kvinna som tidigare fanns i hans dröm. Det verkar som om Brad drömt om Felipés flickvän! Han säger dock inget om det, utan får snart träffa sin gamla vän igen. Tillsammans beger de sig ned mot sällskapet De umbris lokaler för att träffa några av medlemmarna.

  I lokalen står och Roro där de går igenom föremålen de fann i Magruders rum. Mycket är insändare från San Sebastian Times som talar om att invandringen i staden från asiater ökar och menar att det ökar kriminaliteten i staden. En man vid namn Carlton är den som verkar lobba för att det är fel. Diskussionerna avslutas emellertid med en insändare från Hudsons stab visar officiella siffror som visar att invandringen snarare kommer från sydamerika än asien. Bland bevisen finns även en kalender med datumet den 20:e inringad i sig, ett datum som nyligen varit, och som är inringad vid fler tillfällen. Sedan är det även klottrat “Sirenen släpper sitt byte”. Sist men inte minst finns det ett flertal fotografier på Jonathan Wylder. Men även en polisbricka och en mobiltelefon finns där. Man spårar även ett telefonnummer som han ringt vid flera tillfällen till San Luis del Ojo, fiskekyrkan i hamnen. Man spekulerar i att polisbrickan innebär att Magruder vore en hemlig polis.

  Lilith och Felipé anländer till lokalen där Lucky och Roro står och Derek Ballister sitter i en fåtölj. Brad är lite chockad då han ser folket från tidigare i morse och får grymtningar från Derek. Då de väl är ensamma i bakre delar av lokalen, så berättar Brad om vad som hände och berättar att han gav polisen registreringsnummer. Felipé säger till Lucky (men utan att avslöja Brad) och denne försöker be Angelita om hjälp, men det är lite utanför hennes möjlighet att hjälpa till när hon petat i en hel del saker på sistone. Det får Lucky att stöldanmäla den och sedan få Roro att köra den till en chop-chop.

  Det är då som Bob anländer och Lucky delar med sig av informationen och får då reda på att det även varit problem med Valdez. Med tanke på två incidenter på sistone kallar Bob till akutmöte. De som kan komma är Felipé, Ascencíon, John, Rosie, Fader Lazzaro, Arsenio, Miguel, Angelita, Lucky, Lilith, Tom-Sandy, Professor Doughseed och Dahlia. Även om Derek får en inbjudan så är det omöjligt att avgöra om han ska komma eller ej, men oddsen är stora för han kommer det.

  Under dagen har Bob ordnat med en odlingsplats på taket - i hopp om att det ska tillfredsställa Derek. Lucky har varit hemma och varit tillgänglig för polisen. Till slut samlas alla vid 17.00 vid organisationens högkvarter. Dahlia tar Bob åt sidan för att varna honom för att använda sitt esoteriska kunnande (och passar på att dissa shamanismen). Om han ska fortsätta med det ber hon Bob att tala vidare med sin läromästare. Bob lovar att vara försiktig.

  Därefter samlar Bob alla och det framförs saker. Professor Doughseed berättar om händelserna kring Professor Valdez. Lilith vill veta vilken symbol som det talas om. Efter att professorn ritat upp det så tar hon ett foto av symbolen och skickar iväg ett MMS till en av sina kontakter. Hon vill undersöka platsen närmare, men Angelita kommer med massa förklaringar om hur det inte går. Kort därefter är både Dahlia och John försvunna.

  Lucky talar även igenom om situationen med Magruder, deras efterlysning och kopplingen till Wylder. Professor Doughseed granskar bilderna som Lucky och Roro fick med sig.
  Under samtalet dyker Brianna Finn upp, en ur Skugglegionen. Denne säger att deras ledare vill träffa en representant från De umbris idearum och göra denne till språkröret mellan dem - för alla framtida samtal. Professor Doughseed anmäler intresse, men valet faller på Lilith. Hon tar ett djupt bloss och blåser cigarettrök på Lilith och får henne att försvinna. Professor Doughseed blir fascinerad och Brianna erbjuder sig att de ska leka tillsammans, vilket professorn är positiv till men Bob not so much. Hon försvinner iväg och lämnar övriga gruppen kvar där Brad får en liten djupare insikt om De umbris idearum. Samtidigt besöker Lilith ett möärker och träffar Skugglegionens vänliga och tillmötesgående ledare där hon i en ynnest får reda på att Mercedez Vargas blivit förändrad av Osiris penis och återvände till väckelsemötet. Tecken fanns på det och de som såg det, de svarta kommandosoldaterna, var Alpha et Omega Industries. Hon berättar att Tom-Sandy med hjälp av magin kan dra penisen ur Mercedez och utan den kommer hon inte längre vara av intresse för företaget. Nyckeln till att befria Mercedez finns alltså hos Tom-Sandy. Därefter börjar ljus tändas kring en tron och hon slår sig ned på det och röken omfamnar henne igen.

  Professor Doughseed undersöker artiklarna men kan inte riktigt sätta fingrarna på det, men får intrycket av att någonting med insändarna känns konstigt. Vid en närmare granskning verkar alla kritik mot invandrare komma från samma person som skrivit dem: de verkar ha samma språksyntax. Han lovar dock att ta med dem till kollegor för vidare undersökningarna.

  Lilith återvänder med en rejäl brainfreeze och säger att man borde tänka över vad man vill ha ut av samarbetet. Professor Doughseed blir genast nyfiken på var hon var och hans tusen frågor sköljer snabbt över henne. Men det är Derek som får ut informationen om hennes frågan kring Mercedez. Därefter går hon in lite djupare på att hon var oförberedd och ursäktar sig nästan - men inte på vanligt Lilith vis med “Förlåt, det var mitt fel”. Lite framsteg i alla fall! ;)

  Till slut återvänder John till platsen (utan Dahlia) med lite information. Han berättar att Dahlia fann papper i Professor Valdez lägenhet och att hon fann ett papper med den brustna åttans symbol. Ett streck till “De umbris Idearum” och “De första”. John säger att Professor Valdez var övertygad om De umbris idearum var Skaparna, vilket John säger var trams. Men av det han skrivit på papperna gjorde John övertygad om att han trodde att de första var Skaparna och att symbolen tillhörde dem.

  Bob passar på att pika John för han kanske hoppat i säng med Nekrokraterna, men John blir lite irriterad då det trots allt var Bob som satte honom där. När man talar om att återuppleva folk och äta rått kött blir Brad och PRofessor Doughseed lite konfunderade. John tror att Skaparna kan ha De umbris idearum i sitt sikte för att de länkats samman till sällskapet och att de då är i en stor fara. Han tror dock att det förlorade minnet kan vara kopplad till någon av de darwinistiska artefakterna.

  John kliver iväg för att ringa hit Dahlia, medan Bob börjar fundera på om man kan använda kontakterna med sina allierade. Han är orolig över deras otränade tillstånd. Professor Doughseed försöker få Bob att använda sitt luktsinne för att finna Professor Valdez, men Bob säger att han inte vill använda det för ofta då det kan vara skadligt. Tom-Sandy säger att han dock håller på att utforma sitt besvärjelsekunnande kring de egyptiska gudarna för att få fler svar.

  Det är ungefär då som De umbris idearums högkvarter blir omringat av representanter för Los Tigres. Bob skickar Brad och de flesta försvarslösa bakåt, medan de stora starka männen stannar kvar. De där bak möts upp av Junkie som håller dem fånge, men släpper Rosie, Felipeé och Lilith då hon inte verkar vilja störa sig med personer från deras förflutna. De som stannade kvar får möta ledaren för den del av gänget som omringat dem: Jericho. Jericho för en diskussion med Bob om sällskapets framtid. Han vill höra vad de har för planer i trakten, eftersom de ställt massor med frågor om dem. Särskilt från Luckys gäng. Man kommer mer eller mindre överens och gänget rekommenderar att man fokuserar på härbärgen och liknande saker, eftersom det inte gör dem något. Därefter drar dem sig tillbaka.

  Efteråt säger Lucky att han kollat upp lite och att det finns ett streetdance-gäng som kan vara aktuellt att försöka samordna något med till Bob. Rosie kramar om sin karl samtidigt. Duffy får stort tack för sin insats och Duffy berättar då han fått besök av en äldre man som spått honom. De är bekanta med Lord Elam Pryce sen tidigare och de utbyter erfarenheter. Tom-Sandy delar med sig av sin erfarenheter och säger att det är bra att Duffy är en del av gruppen, eftersom det är få som kan slåss. Det är då Dahlia anländer och säger att Lord Elam Pryce inte är mänsklig. Tom-Sandy tror det är en gud, men Dahlia säger att han är en demon. När Tom-Sandy vill tala om sin demonkunskap från TV blev inte Dahlia imponerad. Istället delar hon med sig av sin spådom - vilket blir starten på att fler delar med sig av sina spådomar.

  Efteråt får Dahlia en kopia av artiklarna att kolla närmare via MMS, så tillsammans med Professor Doughseed och John är de tre tillsammans att kolla närmare på det. Innan alla beger sig hem för sömn, jobb eller nöje.

  Under nästa dag har Professor Doughseed besök från sin kollega Bryce som är uppspelt då ämnet verkar vara något helt unikt. Denne säger att ämnet är helt olikt allt annat han är bekant med sen tidigare, att det verkar vara någon form av energi som stöter ifrån andra ämnen. Vad som inte uppskattas däremot är att Bryce lämnat ifrån sig proverna till Alpha et Omega Industries. Professorn vill ha tillbaka det, vilket Bryce inte inte riktigt kan förstå eftersom det skulle hindra hans karriärklättrande.

  Brad skapar en kontakt med arbetsintervju på skytteklubb, innan han går till mötet för De umbris idearums ordinarie möte. Han får där träffa den undersköna Emiko. Då den sista medlemmen, Diana Foster, dyker upp och ser något i rummet som skrämmer henne rejält. Hon blir då påkörd utanför av en bil och blir allvarligt skadad. Felipé gör sitt bästa för att stabilisera hennes läge. Folket är upprörd, men Tom-Sandy inser att Brad verkar otroligt skräckslagen och verkar känna kvinnan sen tidigare. Tom-Sandy lyckas dock uppröra Brad så han sticker från platsen. Han försvinner iväg till en bar. Tom-Sandy berättar för Bob att Brad verkar känna Diana sen tidigare och klandrade sig själv för vad som hände. Bob ger Emiko i uppdrag att finna Brad och se över honom.

  Rosie ger Bob mer information om de olika danshusen och Bob måste väga de olika alternativen, vilket gör att Bob ber henne kalla dit hennes vän från House of Blades. Efter det samlade Bob gruppen och bad dem diskutera vad de vill ha ut av en allians med Skugglegionen. Han gör ett försvarstal om varför det är relevant med allianser - och då även till gängen. Bob vill veta vad man vill ha ut av alliansen med Skugglegionen och vad man kunde erbjuda dem. När Bob talar om att Skugglegionen leds av Lucifer, vilket Fader Lazzaro inte är bekväm med. Bob menar dock att ibland kanske man måste få välja en dålig sida då det finns en ondare sådan. Fader Lazzaro menar att både Fagrin och Lucifer är onda och bör stoppas. Bob ursäktar sig med att man inte försvurit sig helt till någon sida (bortsett från Lilith då), men att det bara är att knyta näven i fickan och hålla sig allierad. Nu är det bara att gilla läget och hjälpa ihop material till Lilith. Miguel är den som tar tag i saken och börjar konkretisera frågorna:

  1) Vad kan ni erbjuda?
  2) Vad vill dem ha ut från oss?

  Bob vill också att då målen skiljer sig ska Lilith vara fri. Det är ett litet problem bara: Liliths liv är redan bortlovat. Det blev visst lite fel. Men men… Det skadar inte att fråga. (Och vi vet ju alla att det är Liliths fel ändå så…)

  När mötet är över ber Miguel Abigail om hjälp med studierna. Han behöver lite extra hjälp från någon att kolla igenom hans skolarbete, vilket hon lovar att göra.

  På baren sitter Brad och dricker och just som han börjar känna av alkoholen slår sig Emiko ned. Hon säger att de andra var oroliga för honom och hon beställer in samma som honom. Felipé var orolig för honom och sa att Brad riskerade att ta till flaskan. Under deras samtal börjar Brad försöka få bort Emiko, men hon flyr inte. Till slut börjar hon halsa ur flaskan så mycket att Brad tar flaskan ifrån henne. Det får Brad att lämna baren och flaskan, men framförallt från Emiko.

  En stund senare utanför bilen hör Brad skrik ifrån gränden. Han tar en jaktkniv och beger sig dit då han ser två gängkillar som backar undan för en kvinna. Kring kvinnan ser du hur skuggorna rör sig fladdrande kring henne, så Brad sticker ut. Ute på gatan ser han ett starkt ljussken, vilket får Brad att titta efter vad som sker. Kvinnan med skuggorna kastar sig undan ljusskenet genom ett fönster. Ljuset falnar och aska yr omkring henne. Brad är på väg att sticka, men han ser hur kvinnan (Luna) hoppar upp omänskligt högt upp på en brandtrappa och rör sig mot taket. Planlöst körande åker Brad omkring i ett halvt lätt berusat och förvirrat tillstånd, innan han till slut tar sig hem till Felipés lägenhet.

  På kvällen på biblioteket studerar Tom-Sandy Denison då en ung flicka från hans lägenhet dyker upp. Hon utfrågar honom lite om vad han sysslar med. Hon berättar att hon tappat bort sin ande, men Tom-Sandy är inte övertygad om det och försöker berätta att hon nog har kvar den trots allt. Då hon lämnar bordet dyker en äldre, japansk man med ett hotfullt yttre upp och slår sig ned. Han sa att Rat sagt åt honom att Tom-Sandy ville tala med honom angående Ogundyrkarna och sen fick han veta att Tom-Sandy ställt sig på Ogundyrkarnas sida. Mannen, Mr Sato, framlade en varning åt Tom-Sandy att inte liera sig vidare med Ogundyrkarna. Till slut säger Mr Sato att han representerar Kurobara och att de kommer få ångra sig om de gräver vidare i det hela. Kvar ligger det en svart ros på Tom-Sandys bok och Tom-Sandy bestämmer sig för att pressa den och ta med sig den hem.

  Brad hör en nyckel i låset och ser Felipé, som han börjar fråga ut om Emiko. Felipé säger att hon var en av de första medlemmarna och att hon blev offrad, men återvände. Brad berättar om hans upplevelser med henne och Felipé fyller i om händelserna kring minnesförlusten. Därefter får Brad reda på en massa oroande nyheter om Dianas tidigare koma och den försvunna dottern. Det blir för mycket för Brad och han lägger sig till sängs somnar in. Precis som övriga medlemmar i De umbris idearum.

  Lösa trådar
  - Angelita ska kolla upp polisbrickan som Magruder hade i sina ägor
  - Brianna har erbjudit sig att leka med Professor Doughseed
  - Professor Doughseed ska ta med artiklarna för analys till sina kollegor för vidareanalys.
  - Man ska samla alla spådomar - Dahlia tror nämligen demonen sprider en profetia i fragment hos olika personer
  - Brad ska på en arbetsintervju i en skytteklubb
  - Felipé kommer ta med Brad till Yumi för att måla upp en bild på kvinnan i gränden
  - Professor Doughseed bad sin kollega Bryce att be Alpha et Omega Industries att lämna tillbaka proverna

  AKT 4.3: PAINT THE DEVIL ON THE WALL
  It’s coming, what you think will appear
  We’re blind but knowing, it’s sleeping in the back of our heads
  Don’t show it, ’cause maybe it will answer and we’re dead

  - Rage, Paint the Devil on the Wall.

  Synopsis

  Ännu en ny karaktär äntrar scenen för att bli medlem i De umbris idearum och gör därmed Brad sällskap i förvirringen i att vara en ny medlem. När en gammal bekant till organisationen dyker upp och sätter bollar i rullningar förändras världen rejält för ett par av sällskapets medlemmar. Samtidigt fortsätter vardagsbekymren för organisationen i deras nya kvarter.

  Summering

  Kommer efter spelmötet 4.4 (inga spoilers här inte!).

  AKT 4.4: FACE BEHIND THE MASK
  You’re such a liar, when I first saw you
  I really thought you’d be our man.
  You started sighin’ and caged us all in,
  seems that we’ve built our hopes on sand
  I can see your real self in your eyes.
  You don’t want to be my friend.

  - Rage, Face Behind the Mask.

  Synopsis
  Angelita står i centrum i kvällens avsnitt. Efter insikten att De umbris idearum lidit ett svårt bakslag då man sett bakom masken på förrädaren, är det dags att ta nästa steg. Frågan är bara vad? Samtidigt är Luckys och Roros vän fortsatt försvunnen, men med nya spår från Angelita kan man gräva djupare i det. Som inte det vore nog tittar nya personer förbi samtidigt som Lilith har sin ”sista” dröm.

  #616

  SÄSONG 5: CH-CH-CH-CH-CHANGES

  AKT 5.1: RUNAWAY HORSES
  Out on this road
  Everything changes
  No nothing never stays as same
  Faith comes and goes
  Dreams are forsaken
  We take our chances everyday
  I want you here with me
  Pray for our destiny
  Here on this mystery ride

  - Belinda Carslie, Runaway Horses.

  Synopsis
  Med Lilith ur vägen har Skaparna sänt ett kraftfullt budskap. Kommer De umbris idearum att lyssna eller är sorgen och raseriet för stort? Allt börjar emellertid på Liliths begravning där man tar farväl av sin vän.

  Men där Lilith är död kan Luckys och Roros vän Magruder fortfarande leva. Frågan är bara om de kan finna honom innan det är för sent?

  AKT 5.2: FALL FROM GRACE
  Lost inside this angeltown
  Lost like I could not be found
  No connections of the heart
  Love was glass that broke apart
  Gimme faith in dreams
  And someone to hold
  Gimme love ’cause I’m out here in the cold
  There are no secrets
  No angels at my door

  - Amanda Marshall, Fall from Grace.

  Synopsis
  Medan Lilith anpassar sig till sitt nya liv, får De umbris idearum äntligen upp ett spår som kan leda dem till insikt om vad som hänt med Magruder. Samtidigt får Brad upp ett spår som kan förändra både hans och någon annan i Sällskapets liv.

  Sammanfattning
  Allt började med att Lilith hade en dröm där hon fick välja att följa med sin bror Trey, sin påstådda far eller en annan ung man. Hon valde sin bror och fick då minnas ett minne från sitt förflutna. Andra har drömmar också, men med mer sorgsna inslag: Tom-Sandy om Jenny Farlys död, Olivia om att hon blir förskjuten och Brad att han inte kunde stoppa Felipes död.

  Luckys väcks av sin fru som säger åt honom att svara i telefonen. Det är Arsenio som fått upp ögonen för att ett skepp, Sirenen, kommit in i hamnen. Från skeppet har det kommit ett antal japaner, som sedan fraktas bort till San Luis del Ojo, fiskkyrkan. Lucky, Roro, Brad, Arsenio och Voorhees håller span på kyrkan och kan se även Wylder (och Chapel 17-ledaren) besöker kyrkan. Efter att man upptäckt att kyrkan saknar kloaker att ta sig in i, skickar man in Fader Lazzaro och får reda på att Wylder verkar smuggla in japaner i staden. Professor Doughseed undersöker dessutom en del om kyrkan uppe i St. Benedict’s Cathedral och får fram att det är en av de äldre kyrkorna i staden.

  Under mötet nästa dag håller Ascencíon yoga (flum som Brad tänker). Brad konfronterar Bob och Emiko om den ”nya” medlemmen (Lilith), men får inte reda på sanningen. Trey finns där för Lilith och erbjuder sig att tala med henne efteråt. Brianna dyker upp på mötet för att prata med Professorn för att fortsätta deras spel. Hon säger att nästa del i spelet är att professorn ska bjuda ut henne på en romantisk dejt nästa fredag och han säger ”Ja visst”. Därefter tar Brianna en kopp kaffe och det är då som Trey kliver fram mot henne och verkar konfrontera henne för hans handlingar mot hans bror. Tydligen har hon drogat hans bror, Jacob, och gjort en sexvideo. Trey är skeptisk mot hennes ”nya sida”, men gör inget större väsen av det hela och hon lämnar mötet. Lucky tar då upp informationen om händelserna kring San Luis del Ojo och vill ha input från Sällskapet vad man ska göra härnäst. Emiko berättar om Kurobaras koppling till Japan och menar att det kan vara större. Lucky säger att det i så fall skulle förklara varför Magruder försvann spårlöst. Tom Sandy föreslår att man sätter en sändare på en av japanerna vid nästa tillfälle för att spåra var Kurobara för medlemmarna. Bob undrar om man vet vilka ”småbossar” som arbetar för Wylder och om dessa har någon kontakt med kyrkan, något som Rosie lovar att kolla in. Trey får en förklaring om vilka Kurobara är. Tom-Sandy säger sig vilja helga högkvarteret till Bastet, så han vill att medlemmarna tar med sig katterna till mötena.

  Man får även besök av en arrogant kvinna som säger att Tom-Sandy lovat att finna hennes dotter. Dahlia säger att den andra inte var en demon, men när hon utför testet här visar det sig att inte den andra är en demon heller. Bob är diplomatisk och försöker bemöta henne på ett gott sätt, men hennes arroganta stil och hot mot Tom-Sandy gör det svårt. Hon lämnar högkvarteret och Tom-Sandy ber om ett vapen som skydd och Lucky ger honom ett vapen. Det kommer upp en del om rykten kring dubbelgångare och John ska kolla upp. Tom-Sandy får erbjudande av Voorhees om skyddsrum. Han och Dahlia ska se om man kan få fram något om barnens lokalisering.

  Efter mötet talar Lilith med Trey och hon börjar minnas sitt gamla liv, vilket skapar en obehaglig känsla då hon har två liv i sitt huvud. Det känns tryggare dock då hon får tillbaka sin katt. Tom-Sandys finner sin dörr uppsparkad och finner att någon, troligen den hemska mamman, tagit sig in och dödat hennes katter. Han bestämmer sig för att bege sig till skyddsrummet och på vägen ut med packningen stöter han på flickan Elena i trappan som vill följa med skyddsrummet, men får inte. Hon blir ledsen men lovar att besöka honom. Brad skuggar John och Dahlia till ett hus och övervakar huset, men inser snart att Dahlia inte är lätt att hålla reda på. Lilith arbetar på Karma som vanligt. Bob cyklar ut till Gates för lite spirituella råd om kopplingen som Bobs band till Skugglegionen. En ritual ska rena Bob genom att svettas ut besättningen, men Gates finner ingen koppling alls. Bob inser att Lilith kan vara den besatte och frågar om det är okej att dit henne, vilket det är.

  På vägen till nästa möte praktiserar Brad sina sniperskills och anländer därför lite senare än andra. Yumi tröstar Tom-Sandy över de döda katterna - Lilith copycattar Yumi. Bob kallar samman och man talar lite generellt om vad som skett med Tom-Sandy. Trey skissar även ned en bild på mamman och ger till John för att se om den fungerar i en ritual för att spåra mamman (som med barnet som befann sig norrut). Bob vill att man börjar träna strid så man kan hantera det. Under mötet ringer det i Brads telefon och en man säger att han är medvetet om vad han gjort och är tacksam för det. Han vill mötas för att ge belöningen. Brad berättar om mötet och får en del backup att hålla koll på honom så han inte blir överfallen. På vägen ut tar Bob tag i Lilith för att berätta att Lilith nog trots allt besatt ett band till hon Satans avkomma och bör följa med ut till Gates för att bryta bandet. Lilith verkar oförstående och Bob verkar förklara det här med att han gjorde ett val i drömmen om Darwin. Lilith säger ”Sen kanske” om att besöka Gates. De som blir kvar får höra Professor Doughseeds föreläsning om grundläggande forskningsmetodik.

  Brad möter mannen (Victor) och får en adress i Boston där hans dotter ska befinna sig. En släkt kallad Winterburn håller henne fångad där. Kort därefter börjar han känna sig en dragning till en annan plats och Bob, Roro, Emiko och Lilith följer efter Brad till en gränd, då känslan plötsligt slutar. Man kollar runt på platsen men finner inga spår varför Brad hade känslan. Emiko och Brad har känslan av att något är där, men utan att finna det. Bob ger klartecken till Emiko på att släppa lös elden över taket och det lyser upp området. Ett kort skrik hörs, sen tystnar det och ljuset falnar. Emiko kommer ned och säger något var det, men hon hann inte se mer än att det var ”en kvinnlig humanoid skepnad”. Bob gissar på att det var Luna, men Emiko tror hon var mörkhårig. Brad minns då händelsen mellan Emiko och Luna - och får veta att Luna var en av grundarna till DUI och som blev besatt av någonting. Man återvänder till högkvarteret där några fortfarande är kvar. John undrar vad som hände och fick reda på att det hade med Brads dotter att göra och att det har något med dottern och Winterburn-släkten med deras koppling till Ritveria. När John frågar hur svarar Brad ”tjänster och gentjänster”. Tydligen hade de som gett honom informationen först haft dottern, men sen blivit av med dem. Man bestämmer sig för att kalla samman till ett krismöte för att se hur man kan hjälpa Brad i hans försök att rädda dottern…

  AKT 5.3: HALO
  You’re everything I need and more
  It’s written all over your face
  Baby I can feel your halo
  Pray it won’t fade away

  - Beyonce, Halo.

  Synopsis
  Brad har utfört sitt värv och fått vad han sökt efter: en adress var hans dotter ska finnas. Adressen är belägen i Boston och Brad bestämmer sig för att bege sig dit för att rädda dottern. Frågan är bara, vilka i sällskapet kommer att backa upp honom och hur kommer räddningsförsöket att gå?

  AKT 5.4: DEAD END
  It sets off like a fire alarm in a city made of ice
  But still you just surrender
  And I can see it’s got a hold on you now
  The thought that holds you down now
  It multiplies around you
  Up in your head where you going
  Where are you going now friend
  You’re fighting against the dead end

  - Johnossi, Dead End.

  Synopsis
  Datumet närmar sig den 20:e mars och det är dags för De umbris idearum att sätta sin plan i spel inför Sirenens ankomst. Kanske är det här sista chansen att finna den försvunne Magruder? Samtidigt gräver Tom-Sandy djupare i hekans mystiska hemlighet för att återkalla de glömda gudarnas visdom. Dessutom har Bob existentiella problem med sin roll i De umbris idearum efter mötet med Marcus Winterburn under räddningsuppdraget i Boston.

  #1130

  5.05: Take Me Away
  All the pain I thought I knew
  All the thoughts lead back to you
  Back to what was never said
  Back and forth inside my head
  I can’t handle this confusion
  I’m unable; come and take me away

  - Avril Lavigne, Take Me Away.

  Synopsis:
  Efter att Lilith är förlorad i drömlandskapet efter Tom-Sandys ritual beger sig han och Trey in i drömlandskapet med hjälp av Lucy Fehr. Väl därinne konfronteras de efter en lång färd mot Lilith som verkar fast övertygad om att hon borde stanna här. Efter att de misslyckats övertyga henne rör de sig genom “fönster” till andra drömmar och påverkar diverse händelser, innan Lucy Fehr för dem tillbaka.

  Något går dock fel och Lucy tappar dem och de hamnar i Treys föräldrahem. Liliths kropp är med dem, men hon verkar kvar i drömmen. Lyckligtvis kan Treys bror, Jacob, tillsammans med Hannah och Eden bege sig in i drömmarna och befria henne. Hon vaknar, men kollapsar av minnena som finns i hennes huvud. Med hjälp av wiccanen Rose lyckas de dämpa de andra minnena i hennes huvud och återställer därmed Lilith till status quo. Sedan åker de tre tillbaka till San Sebastian.

  Sammanfattning:
  Tom-Sandy och Trey vaknar upp det egyptiska templet och börjar utforska. De finner Liliths tröja där, men finner inga andra spår. De ser en svart öken som smälter samman med himlen och vänder tillbaka. Då träffar de Gud (som Trey känner sen tidigare) och samtalar lite med dem innan de beger sig tillbaka och utforskar resten av templet. Man finner ett rum där Tom-Sandy, Abigail, Lilith och Bob är halvt balsamerade. Tom-Sandy vill se till att alla blir färdigbalsamerade, vilket får Trey att undersöka trakten och finna spår efter Lilith.

  Efter Tom-Sandy gjort ceremoni efter de döda samlar de ihop utrustning och ger sig ut. De vandrar i mörkret och känner den heta ökenvärmen. Utan vatten tvingar de till slut slå läger och rostar skorpioner som mat. En sandstorm kommer och de ser en hög spiraltrappa leda uppåt i himlen. De rusar dit och hinner nätt och jämnt i skydd, då stormen inte verkar beröra trappan.
  På väggen upp passerar de förbi ett flertal fönster som visar olika scenarier:

  Fönster 1: En skitig gränd.
  Fönster 2: En trappa i en fin stuga där en flicka sitter.
  Fönster 3: Ett fint gammal farmors kök.
  Fönster 4: En stripklubb.
  Fönster 5: Ett sovrum där Trey sitter med en tjej.
  Fönster 6: Ett kök med en gammal hand som ligger livlös på golvet och blodspår.
  Fönster 7: Ett kontor.

  Trappan leder upp i ett rum med mystiska mönster och färger på väggen som orsakar migrän då man tittar mot dem för länge. Längst in sitter Lilith vid ett skrivbord och karaktärerna försöker vädja att hon ska komma med dem, men hon vägrar. Efter en lång debatt förlorar de Lilith och hon sätter sig vid skrivbordet och ignorerar dem.

  Lucy kommer fram och säger något konstigt hände och att hon inte vet vad. De försöker ställa henne frågor om drömlandskapet, men kan inte ge några svar då hon inte vet. Till slut bestämmer sig karaktärerna för att undersöka fönstren innan de låter Lucy ta tillbaka dem och Lilith till verkliga världen.

  Fönster 1: En skitig gränd visar sig vara hemmet för Lilith då hon kommit till San Sebastian. Karaktärerna ger henne kläder och pengar. Tom-Sandy säger uttryckligen att hon inte ska gå med på några ritualer som han utför.

  Fönster 2: En trappa i en fin stuga där en flicka sitter, visar sig vara Megans hem och karaktärerna hör hennes föräldrar gräla. Mannen skriker att kvinnan varit otrogen med Robert Ashton. De distraherar Megan tills dess att fadern stormar ut. De rör sig ned i trappan och ropar dit Joanne. Hon blir förskräckt för deras intrång och får sin dotter i från dem.

  Fönster 3: Ett fint gammal farmors kök som de hör en ung Tom-Sandy sjunga från ett hörn där han läser serietidningar. Tom-Sandy stjäl kakorna och saften till fikat. Senare ser de Tom-Sandy stå i skamvrån.

  Fönster 4: En stripklubb där de ser Lilith strippa och senare ge en lönnfet man en lapdance. De söker upp henne och talar med henne, och hon känner igen dem från gränden. De varnar henne igen för att ställa upp på ritualer och ger henne sedan stöldgods från kontoret i fönster 7.

  Fönster 5: Ett sovrum där Trey sitter med en tjej. De får se hur Trey lurar av henne kläderna och till slut hur han hive five:ar sin kompis Scott. Trey ingriper och skyler Haylie och Tom-Sandy kliver in, när Connor rusar in och ger sig på Trey, vilket får Tom-Sandy att råka bryta benet på Connor. Till slut kommer Jacob och ber dem att gå, och därefter blir rummet tom då de paserar förbi det.

  Fönster 6: Ett kök med en gammal hand som ligger livlös på golvet och blodspår. Mer blod och en växande serietidningshög kan de se växa på golvet.

  Fönster 7: Ett kontor där Megan verkar leta efter spår på sin far. Först slungar Tom-Sandy en fackla mot henne, sen kliver han in - och jagas ut av Megan. Senare kliver de in och försöker varna henne för att söka upp fadern, men utan att lyckas. De får dock henne att skriva ned en bok med sina livsminnen som ska lämnas till Tom-Sandy då hon kommer dit.

  Efter de är klara med att undersöka fönstren ber de Lucy att ta tillbaka dem. Något går snett och allt svartnar efter ett rejält fall och ett plask. Tom-Sandy vaknas upp med hjät och lugnräddning av Brendan Mackey, medan Trey väcks av sin bror Jacob. Lilith vaknar inte upp och man gissar på att hon är fast i drömvärlden.

  Jacob säger han kan fixa det och ringer över Hannah och Eden för att hjälpa honom. De lyckas och Lilith/Megan vaknar. Hon har dock tre liv i sitt huvud och kollapsar snart. Brendan ringer dit sin flickvän Rose för att se om hon kan göra något. Med sina wiccakrafter känner hon problemet: det finns tre stycken separata liv planterade i hennes huvud på magisk väg. Hon kan inte lösa problemet, men dämpa två stycken så Lilith/Megan kan fungera.

  Ett ursprungligt liv för Megan som vill finna sin far, ett som Lilith som minns karaktärernas interaktioner i drömmar och en för Lilith så som hon var. Karaktärerna väljer det sistnämnda efter en del våndande från Trey. Lilith är tillbaka och återhämtar sig lite, innan man tar tåget tillbaka till San Sebastian.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.