Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." - Robert Jonsson

Tagg: Spelklassiker Musik

Spel 223: Inför avsnitt 3

Vilket spel vill du veta mer om? Dear Esther, Destiny eller Super Mario Kart.

Dags för ett nytt avsnitt! Eller nästan i alla fall, det blir ett nytt inför-avsnitt den här gången och nu behöver jag er lyssnares hjälp. Jag vill veta vilket spel som ni tycker jag ska tala om i nästa podcast. De tre spelen som det står mellan är:

  • Dear Esther
  • Destiny
  • Super Mario Kart

En omröstning finns på Facebook-sidan, men det går även bra att skriva en kommentar här, ropa på Twitter, skicka ett mejl till spel@moment223.se eller var du nu hittar mig. Ni har fram till och med fredag den 13 december att göra er röst hörd!

Länkar

Sommarklassiker

Jag har gästat poddradion Spelklassiker Musik ett flertal gånger vid det här laget (senast var det skräckspel som stod i fokus). Det är en trevlig poddradio som fokuserar på spelmusik och trevligt gnabb mellan grabbarna som sköter den.

Nu under sommaren har Spelklassiker Musik tagit ett sommarlov men som brukligt släpps en del sommarlovsprogram. I år är det jag som producerar dessa och temat är en historisk genomgång av såväl teman och gäster. I denna post finner du länkar till samtliga avsnitt som jag har producerat och medverkat i.

Skräckexpert i Spelklassiker Musik

Idag gästar jag Spelklassiker Musik där ämnet är skräckspel och musik från dessa. I avsnittet får jag även ta rollen som skräckexpert då mitt kunnande inom genren är bredast bland de medverkande. Det är kanske inte så underligt då jag är välbekant inom genren i och mitt förflutna som spelkonstruktör för rollspelet Bortom: Lögnens slöja.

Spelklassiker Musik är en poddradio som är fokuserad på spelmusik och är ett måste för dig om du gillar den typen av musik. Lyssna och njut!

Poddpratsmaraton och rollspelsslit

På sistone har det varit intensivt poddprat och producerande för min del. Tre poddar spelades in förra veckan, två blir det den här veckan och nästa vecka ser det ut att bli tre till. Av dessa åtta är två stycken gästavsnitt till Spelklassiker Musik, medan övriga är för ett helt nytt poddradioprogram. Jag kommer prata mer om det senare, men jag teasade det lite under arbetsnamnet 2M1D tidigare på bloggen.

Skälet till det intensiva inspelandet är enkelt. Jag använder mig av Skype och de kommer att förändra sitt API från och med december. Det innebär att mitt nuvarande inspelningsprogram inte längre kommer att fungera. Jag vet inte hur jag ska spela in efter det. Kanske kommer det en ny version av programmet fort, kanske blir det så att jag får leta efter ett annat program. Exakt hur det blir vet jag först i december. Av det skälet väljer jag att samla på mig en mängd av inspelningar så jag i alla fall har en del avsnitt att arbeta med.

Vad sker i övrigt då? En mängd Leviathan-relaterade saker som korrektur, redigering, bildbeställningar och liknande fortgår. Busy, busy. Dessutom har jag blivit intervjuad av sajten Spela rollspel om Leviathan-crowdfundingen.

Men jag har faktiskt tagit lite tid ur mitt schema och skrivit ett helt nytt rollspel: Tabula Rasa. Det är ett bidrag till Dogma-utmaning på Rollspel.nu. Dogma-rollspelen är korta skapelser som max får vara på 1800 ord. Mitt bidrag till tävlingen, vars tema var kall Sci-Fi, var följande:

Tabula Rasa

”Världen har nått sitt slut. Dimman sveper allt tätare omkring dig i det iskalla snölandskapen du står. Du minns inte längre vad som du kämpat så hårt för att minnas. Du vet bara att du är ensam kvar nu. Hur allt det du en gång mindes nu är på väg att för evigt förloras. Du hade ett syfte, men vad var det?

Kölden greppar allt hårdare tag omkring dig samtidigt som du försöker att minnas… Innan allt är för sent.”

Någonting är fel i världen. En mystisk dimma svepte in sig över världen år 2020 och med den följde en arktisk kyla. Undegången började då i takt med att människorna började att förlora sina identiteter.

Tabula Rasa är ett rollspel om att förlora sin identitet och att börja om som ett blank blad. Det handlar om att forma sina egna regler i ett snövitt landskap.

Du kan ladda ned rollspelet här.

(Tack till John som uppmuntrade mig att göra något av idén som jag först försökte pracka på honom.)

Ni missade väl inte senaste Spelklassiker Musik?

Förra veckan så medverkade jag och Mats Holmkvist i Spelklassiker Musik. Tanken var att avsnittets skulle handla om konsolkrig där vi som fanboys skulle bråka om vilken konsol som var bäst. Det hela slutade dock med ”konsolkramande” istället. Vi älskade mer än krigade. Så kan det gå om man gör saker ihop med trevliga personer! Av de tre gästavsnitt som jag gjort är detta avsnitt det som jag är mest nöjd med. Musiken som vi valt passade bra ihop med varandra. Det är lätt annars att det spretar åt för många håll, men här blev det en naturlig mix.

Så iväg och lyssna nu. Vad väntar du på?

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén