Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." - Robert Jonsson

Tagg: Projekt ROTA

Vinnare av Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015

Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015, vinnare Attitydskolan-Deltar.

Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015 delades ut på Kommunfullmäktiges sammanträde 17 februari 2016. Priset togs emot av Robert Jonsson, Lena Kallionpää, Christer Johansson, Ngoc Nuyen och Yvonne Nordlund. Foto: Örebro kommun. Creative Commons-licens.

Idag fick jag tillsammans med mina föreningsvänner ta emot Örebro Kommuns tillgänglighetspris 2015. Det var stort, riktigt stort. Jag har tidigare skrivit om då jag arbetade för Projekt ROTA, och det var under den tiden som jag började engagerade mig i Attitydskolan-Deltar. Föreningen var en del bakom Projekt ROTA och har arbetat för att inkludera alla, ett arbete som Örebro Kommun nu erkänner. Motivering löd som följande:

”De har genom projektet ROTA fått flera föreningar att ha tillgängliga möten genom att ta bort enkelt avhjälpta hinder som trösklar och dofter. Föreningen har tillsammans med SF skapat Movie Talk, syntolkad film. Föreningen Attitydskolan-Deltar arbetar också aktivt mot mobbning och utanförskap genom föreläsningar och aktiviteter.”

Folk glömmer ofta att det inte krävs massiva ekonomiska resurser för att göra skillnad. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som läggs på problemen om man inte vet hur man ska påverka. Det är tillsammans som vi uträttar stordåd. Föreningen Attitydskolan-Deltar vet det, och att vi får ett erkännande för just vårt arbete är fantastiskt roligt. Nu är det bara att jobba vidare och fortsätta sprida budskapet om att samhället är till för alla.

Du läser mer om Föreningen Attitydskolan-Deltar på föreningens hemsida. Här finner du en pressrelease om priset.

Ett år med Projekt ROTA

Rullstol är bara ett av många olika funktionsnedsättningar som finns i vårt samhälle. Glöm inte bort alla andra!

Rullstol är bara ett av många olika funktionsnedsättningar som finns i vårt samhälle. Glöm inte bort alla andra bara för att du inte kan se dem! Fotot är taget av Lena Kallionpää.

Under 2014 fick jag anställning som handledare inom Projekt ROTA och jag har nu arbetat där i över ett år. Därför tycker jag att det är ett bra tillfälle att summera mina tankar om arbetet såväl som vad vi gjort i projektet.

Läs mer

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén