Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." - Robert Jonsson

Tagg: Mass Effect 3

Årets bästa spel (2012)

me3

Spelbloggen har jag listat årets bästa spel, tillsammans med tre bubblare. Ni kan inte gissa vilket som blev årets spel för mig, va? 😉

GameTune: The Normandy Remix/Cover

Dagens låt är från Mass Effect 3 och jag önskade den här för några avsnitt sedan i podcasten Spelklassiker Musik featuring GamingGrannar. Den medföljande videon är rätt snyggt klipp, men är förstås fullt med spoilers om man inte spelat igenom serien.

GameTunes: Leaving Earth Metal Cover (Mass Effect 3)

Jag tillhör gruppen som verkligen älskade Mass Effect 3 och som blev riktigt nöjd med avslutningen för Shepard. Det var en perfekt avslutning för Shepards saga och lämnar öppet för nya, intressanta förvecklingar efter händelserna i Mass Effect 3. Det hade också oerhört vacker musik och därför bjuder vi på en metalversion av låten Leaving Earth, som användes vid spelets lansering. Passande då jag i och med släppet av DLC:n Omega nu börjat att spela Mass Effect 3 igen.

Mass Effect 3: missnöjet som blev en Extended Cut


Avslutningen på Mass Effect-trilogin var en av årets mest efterlängtade saker inom spelvärlden. Hajpen verkade finnas överallt, även hos folk som inte spelat de två första spelen! Exemplar av spelet sköts ut i rymden och återfanns senare av fans då spelen landade på jorden. En del recensenter grumsade en del över att inte få stå först i ledet till spelen, men fansen älskade det. Allt såg ut att gå BioWares väg. Sen kom spelet och delade fanskaran itu. Hälften älskade spelet villkorslöst, den andra hälften skrek av ilska över hur spelet slutade. Reaktionerna var oerhört starka och Bioware tvingades lova fansen att de skulle förtydliga slutet, vilket för mig kändes oerhört oroande. Det är bra att lyssna på fansen, men det finns också en risk att man tappar sin egen ambition med spelet.

Läs mer på Nutopia.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén