Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." - Robert Jonsson

Tagg: Live at Heart Film

Peace & Love Film Festival 2015

Efter att varit involverad i arrangerandet av förra årets Live at Heart Film Festival så funderade vi på hur festivalen kunde göras bättre inför detta år. Vi kom under våren i kontakt med arrangörerna till Peace & Love Film Festival som letade efter ett nytt hem för sin festival. Holger Carlsson, en av festivalgrundarna, sa ”Vi sökte en stad som älskar konst” och valet föll på Örebro.

Så här i efterhand tycker jag att vi fick ihop ett fantastiskt utbud av film, varav många syns i vår trailer:

Läs mer

Live at Heart Film 2014

FilmKvadratLive at Heart är en musikfestival i Örebro som samlar artister från både Sverige såväl som omvärlden. I år var det femårsjubileum och det var dags att bredda festivalen till något mer än musik. Jag var delaktig i det arbetet och resultatet blev Live at Heart Film.

Några av de saker vi gjorde var:

  • Höll seminarier om Finansiering och distribution och Genus.
  • Delade ut priset Filmfoten.
  • Visade Work In Progress, alltså filmer som inte riktigt var färdiga men där regissören talade om sina ambitioner och visioner.
  • Ordnade en förhandsvisning av filmen Pojken med guldbyxorna.

Och så visade vi förstås också massor av film förstås. Några visningar introducerades av personer som var involverade i filmen. Ett urval av de filmer som vi visade finner du i YouTube-spellistan nedan:

Personligen tycker jag att det var ett stimulerande projekt att ha varit en del av. Örebro har saknat en riktig filmfestival under många år och det känns oerhört roligt att ha bidragit till att få liv i en sådan. Jag ser redan fram emot nästa år då vi kan bygga vidare på den festival vi gjorde detta år.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén