Moment 223

"Inspirationen är inget man får. Det är något man förtjänar." - Robert Jonsson

Tagg: 2M1D

Nyårslöften

Inför varje nytt år brukar jag göra ett par nyårslöften. Det handlar inte så mycket om personliga saker som att träna mer, börja banta och liknande, utan det handlar istället om mål som jag vill uppnå på min fritid under året.

Under 2014 vill jag få mer erfarenhet av att layouta. Jag har layout på mindre skala tidigare men i år blir det ändring på et. Jag har axlat en stor uppgift genom att välja att layouta Leviathan. Visst kommer Tina Engström på MylingSpel att snygga till det hela, men det är en lärorik period för mig då bästa sättet att lära sig något är genom att träna.
Min målsättning är också att släppa minst fyra böcker under 2014. Det är ett rimligt mål med tanke på att Leviathan redan är färdig, 80% av Skuggstaten redan klar och arbetet på Polaris har påbörjats. Dessutom har jag skrivit en stor del av konventsberättelsen Bathofobi som ska inkluderas i Jericho. Med andra ord ser läget rätt ljust ut för att uppfylla mitt delmål. Det tangerar även mitt tidigare rekord med antal boksläpp under ett år.

På poddradiofronten har jag som mål att släppa åtminstone sex avsnitt av Bortom: Bortom under året samtidigt som mjag ämnar att publicera första säsongen av en ny podcast med arbetsnamnet 2M1D. Första avsnittet är redigerat, några till inspelade och efter att jag är klar med Leviathans layout ska jag kolla upp fortsatta inspelningsmöjligheter. Skype har nämligen förändrat sin API i slutet av förra året och det gamla inspelningsprogrammet fungerar inte längre.

Det slutliga målet som jag har för året är att spela in mitt första audiodrama och ljudsätta det. Jag har några olika projekt som lämpar sig för det här, så det är mest en fråga att finna vad som passar bäst och sedan strukturera arbetet. Vi får se vilket jag väljer att påbörja. Just nu lutar det åt ett projekt som heter Bakom lyckta dörrar men jag lovar att avslöja mer om det då jag är säker på att det blir av.

Givetvis är det här långtifrån allt spännande som jag kommer att göra på min fritid under 2014. Jag fortsätter förstås att skriva åt Spelbloggen och SpelaRollspel.se samtidigt som projekt S2 sakta rör sig framåt. Sedan är jag också involverad i Örebro Filmklubb som har några intressanta evenemang för det kommande året. Dessutom pågår det ett hemligt projekt som jag ännu inte får säga någonting om. 2014 kommer med andra ord att bli ett riktigt grymt år.

Poddpratsmaraton och rollspelsslit

På sistone har det varit intensivt poddprat och producerande för min del. Tre poddar spelades in förra veckan, två blir det den här veckan och nästa vecka ser det ut att bli tre till. Av dessa åtta är två stycken gästavsnitt till Spelklassiker Musik, medan övriga är för ett helt nytt poddradioprogram. Jag kommer prata mer om det senare, men jag teasade det lite under arbetsnamnet 2M1D tidigare på bloggen.

Skälet till det intensiva inspelandet är enkelt. Jag använder mig av Skype och de kommer att förändra sitt API från och med december. Det innebär att mitt nuvarande inspelningsprogram inte längre kommer att fungera. Jag vet inte hur jag ska spela in efter det. Kanske kommer det en ny version av programmet fort, kanske blir det så att jag får leta efter ett annat program. Exakt hur det blir vet jag först i december. Av det skälet väljer jag att samla på mig en mängd av inspelningar så jag i alla fall har en del avsnitt att arbeta med.

Vad sker i övrigt då? En mängd Leviathan-relaterade saker som korrektur, redigering, bildbeställningar och liknande fortgår. Busy, busy. Dessutom har jag blivit intervjuad av sajten Spela rollspel om Leviathan-crowdfundingen.

Men jag har faktiskt tagit lite tid ur mitt schema och skrivit ett helt nytt rollspel: Tabula Rasa. Det är ett bidrag till Dogma-utmaning på Rollspel.nu. Dogma-rollspelen är korta skapelser som max får vara på 1800 ord. Mitt bidrag till tävlingen, vars tema var kall Sci-Fi, var följande:

Tabula Rasa

”Världen har nått sitt slut. Dimman sveper allt tätare omkring dig i det iskalla snölandskapen du står. Du minns inte längre vad som du kämpat så hårt för att minnas. Du vet bara att du är ensam kvar nu. Hur allt det du en gång mindes nu är på väg att för evigt förloras. Du hade ett syfte, men vad var det?

Kölden greppar allt hårdare tag omkring dig samtidigt som du försöker att minnas… Innan allt är för sent.”

Någonting är fel i världen. En mystisk dimma svepte in sig över världen år 2020 och med den följde en arktisk kyla. Undegången började då i takt med att människorna började att förlora sina identiteter.

Tabula Rasa är ett rollspel om att förlora sin identitet och att börja om som ett blank blad. Det handlar om att forma sina egna regler i ett snövitt landskap.

Du kan ladda ned rollspelet här.

(Tack till John som uppmuntrade mig att göra något av idén som jag först försökte pracka på honom.)

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén