Lönehelgen går i Leviathans tecken

Leviathan-Crowdfunding_karta
Förra veckan var intensiv. Löningen närmade sig och jag var medveten om att Leviathans crowdfunding behövde ytterligare en push. Jag arbetade hårt med killarna på på Skepnad Gamestudio för att få klart världskartan som visas ovanför. De har gjort ett alldeles utmärkt jobb med kartan och det var extra roligt att de ville presentera sig själv offentligt med detta projekt.

Utöver världskartan arbetade jag hårt för att hinna färdigställa Leviathan-trailern. Den visar upp Chris Björs vackra illustrationer, Abstract Assassinators atmosfäriska musik och så Skepnads snygga världskarta. Det visade sig att musiken och bilderna passade tillsammans väldigt väl. Eller vad tycker ni?

Arbetet visade sig bära frukt då det genererade lite feedback på sociala medier - till och med Magnus Edlund på nördbloggen Piruett spred videon. (Att ha en trailer som visar upp saker ur spelet visade sig vara helt rätt och är en lärdom som jag tar med mig till framtida projekt.)

Crowdfundingen är nu över 20 000 kronor, vilket innebär att det under löningshelgen kom in över 5 000 kronor. Inte illa alls! Nu får vi se om vi kan få ihop 30 000 kronor till nästa delmål. Tummarna hålls i alla fall.

Tidsslukaren just nu: Leviathan

Den senaste tiden har det varit tyst då jag mer eller mindre fokuserat på en sak: Leviathan, rollspelet som jag under det senaste år intensivarbetat med. Just nu pågår en crowdfunding på FundedByMe där det går att backa Leviathan. Det innebär att du köper rollspelet i förhand och att vi skickar ut det så fort det blir klart.

Crowdfunding är bra för både utgivare och köpare. Vi får en pejl på hur stort intresse det finns för spelet och ni får hem rollspelet direkt i brevlådan då det är klart. Dessutom hjälper backningen oss att fixa häftiga saker till er köpare. Hittills har backningen sett till att broschyren Skeppsguiden skapas och att Abstract Assassinators soundtrack till Leviathan kommer att kunna laddas ned gratis. Vi närmar oss dessutom 15 000 kronors gränsen vilket innebär att vi släpper boken Jerichos murar till rollspelet. Alla backare får den som PDF (och fysisk bok om man har backat med tillräckligt mycket).

Har du inte redan backat, så passa gärna på att göra det nu! Efter att kampanjen är över lovar jag att dela med mig av mina erfarenheter om crowdfundingen och arbetet omkring det, tillsammans med lite andra godsaker.