Vinnare av Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015

Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015, vinnare Attitydskolan-Deltar.

Örebro kommuns tillgänglighetspris 2015 delades ut på Kommunfullmäktiges sammanträde 17 februari 2016. Priset togs emot av Robert Jonsson, Lena Kallionpää, Christer Johansson, Ngoc Nuyen och Yvonne Nordlund. Foto: Örebro kommun. Creative Commons-licens.

Idag fick jag tillsammans med mina föreningsvänner ta emot Örebro Kommuns tillgänglighetspris 2015. Det var stort, riktigt stort. Jag har tidigare skrivit om då jag arbetade för Projekt ROTA, och det var under den tiden som jag började engagerade mig i Attitydskolan-Deltar. Föreningen var en del bakom Projekt ROTA och har arbetat för att inkludera alla, ett arbete som Örebro Kommun nu erkänner. Motivering löd som följande:

”De har genom projektet ROTA fått flera föreningar att ha tillgängliga möten genom att ta bort enkelt avhjälpta hinder som trösklar och dofter. Föreningen har tillsammans med SF skapat Movie Talk, syntolkad film. Föreningen Attitydskolan-Deltar arbetar också aktivt mot mobbning och utanförskap genom föreläsningar och aktiviteter.”

Folk glömmer ofta att det inte krävs massiva ekonomiska resurser för att göra skillnad. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som läggs på problemen om man inte vet hur man ska påverka. Det är tillsammans som vi uträttar stordåd. Föreningen Attitydskolan-Deltar vet det, och att vi får ett erkännande för just vårt arbete är fantastiskt roligt. Nu är det bara att jobba vidare och fortsätta sprida budskapet om att samhället är till för alla.

Du läser mer om Föreningen Attitydskolan-Deltar på föreningens hemsida. Här finner du en pressrelease om priset.

Det här inlägget postades i Nyheter och märktes , , av Robert Jonsson. Bokmärk permalänken.

Om Robert Jonsson

Robert Jonsson har ett stort intresse för dramaturgiska och narrativa strukturer. Hans egna bidrag står främst att finna inom rollspelsgenren, där han skrivit det prisbelönta rollspelet Bortom: Lögnens slöja, men även rollspelen Leka med elden och Leviathan. Han har skrivit äventyr till En Garde!, samt skrivit texter till Pirater!, Drakar och Demoner, Buffy- och Angel – the Roleplaying Game samt det icke-utgivna ARK. Robert har en masterexamen inom Medier, retorik och PR, är utbildad som informatör/kommunikatör Dessutom har Robert en Fil. Kand. examen inom Media- och kommunikationsvetenskap med fördjupning inom film och spel. Han har även varit drivande att skapa hemsidor till rollspel och TV-serier som gjort att han medverkat i TV-program av UR och intervjuats av TV4.se och Svenska Dagbladet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *